Τραγωδία στα Τέμπη: Η ανάλυση πίσω από τις διαμαρτυρίες στην Κύπρο - «Μια κοινωνία που δεν είναι διατεθειμένη να μείνει σιωπηλή»


Τραγωδία στα Τέμπη: Η ανάλυση πίσω από τις διαμαρτυρίες στην Κύπρο - «Μια κοινωνία που δεν είναι διατεθειμένη να μείνει σιωπηλή»

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες σε διάφορες πόλεις της Κύπρου, διαμαρτυρόμενοι για την τραγωδία που σημειώθηκε στην Ελλάδα την 28η Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη, όπου 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Με συνθήματα όπως «Δεν έχω οξυγόνο», οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την οργή και τη θλίψη τους, κάνοντας μια ηχηρή έκκληση για δικαιοσύνη.

Στη Λευκωσία, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας, παρά τις προειδοποιήσεις για καταιγίδες. Πλήθη διαδηλωτών φώναξαν ότι «το έγκλημα

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Ο σκελετός ενός Enigmacursor mollyborthwickae εκτίθεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Το απολίθωμα, που χρονολογείται από την ύστερη Ιουρασική περίοδο, ανήκει σε ένα είδος νέο για την επιστήμη. Neil Hall/EPA

Ήξερες ότι...

Οι Ιάπωνες έφηβοι εφευρίσκουν κάθε χρόνο 5.500 νέες λέξεις!

Newsletter

Σήμερα


Παρασκευή
27
Ιουνίου
2025

Γιορτάζουν : Κανένας

1844
Ο Τζόζεφ Σμιθ, ιδρυτής της Εκκλησίας των Μορμόνων, λυντσαρίστηκε μέχρι θανάτου σε φυλακή της Καρθαγένης στο Ιλινόις.
1954
Ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας του πρώτου σταθμού πυρηνικής ενέργειας στο κόσμο, στην ΕΣΣΔ.
1965
Αρχίζουν οι πρώτες επιθετικές επιχειρήσεις του αμερικανικού στρατού στο Βιετνάμ.
1977
Η Γαλλία παραχωρεί ανεξαρτησία στο Τζιμπουτί
1995
Ο Χαμάντ μπιν Χαλίφα, Πρίγκιπας Διάδοχος του Θρόνου του Κατάρ, ανατρέπει τον πατέρα του με αναίμακτο πραξικόπημα.