Πότε αποφασίζει το Κακουργιοδικείο για τη συνέχιση της κράτησης του Αϊκούτ

 


Πότε αποφασίζει το Κακουργιοδικείο για τη συνέχιση της κράτησης του Αϊκούτ

Μεθαύριο Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου θ’ αποφασίσει το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας κατά πόσο θα παραμείνει ή όχι υπό κράτηση ο Σιμόν Αϊκούτ μέχρι τις 26 Μαρτίου, οπότε αρχίζει η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης για σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα.

Στο πρώτο μέρος της πολύωρης διαδικασίας σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου αντεξετάστηκε από τον Ανδρέα Αριστείδη εκ μέρους της Κατηγορούσας Αρχής ο μάρτυρας που κάλεσε η υπεράσπιση, ο Βρετανός γιατρός Τζορτζ Κέϊ (George Kaye)

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πειραιάς, Ελλάδα: Σιίτες Μουσουλμάνοι αυτομαστιγώνονται κατά τη διάρκεια πομπής για το Μουχαράμ, στο πλαίσιο της Ασούρα, στον Πειραιά. Stelios Misinas/Reuters

Ήξερες ότι...

Τον 18ο αιώνα στη Αγγλία, στις παράνομες λέσχες, όπου ο τζόγος ανθούσε, υπήρχε ένας υπάλληλος που η μόνη δουλειά του ήταν να καταπιεί τα ζάρια σε περίπτωση που έκανε έφοδο η αστυνομία!

Newsletter

Σήμερα


Τρίτη
15
Ιουλίου
2025

Γιορτάζουν : Κήρυκος

1099
Α Σταυροφορία: οι Χριστιανοί στρατιώτες καταλαμβάνουν το Ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ.
1410
Το Τάγμα των Τευτόνων Iπποτών υφίσταται συντριπτική ήττα από τις ενωμένες δυνάμεις του Βασιλείου της Πολωνίας και του Μεγάλου Δουκάτου της Λιθουανίας στο Τάννενμπεργκ ή Γκρούνβαλντ.
1945
Η πρώτη ατομική έκρηξη στην ιστορία της ανθρωπότητας, με την κωδική ονομασία Trinity, στην έρημο Jornada del Muerto, 200 περίπου μίλα απ το Los Alamos.
1974
Η ελληνική στρατιωτική κυβέρνηση με αρχηγό τον ταξίαρχο Ιωαννίδη οργανώνει πραξικόπημα στη Λευκωσία, που οδηγεί στην ανατροπή του Αρχιεπισκόπου Μακάριου και στον ορισμό του Νίκου Σαμψών ως Προέδρου της Κύπρου.