Φωτιά στην Επ. Πάφου - Στη μάχη και πτητικά μέσα


Φωτιά στην Επ. Πάφου - Στη μάχη και πτητικά μέσα

Πυρκαγιά ξέσπασε βόρεια της Κοινότητας Πολέμι στην Επαρχία Πάφου.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, ανταποκρίθηκαν δέκα πυροσβεστικά οχήματα ( βαρετού τύπου και Φ.Π.Μ) από πόλη και Επαρχία Πάφου.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και με άλλο ένα πυροσβεστικό οχήμα από το Τμήμα Δασών και δύο Φ.Π.Μ από Υπηρεσία Θήρας ως επίσης και προωθητές γαίων.

Επιπρόσθετα ανταποκρίθηκαν και επιχειρούν δύο εναέρια μέσα( αεροσκάφος Δασών και ελικόπτερο της Ε.Φ).

Διαβάστε Περισσότερα...

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Baghlan, Αφγανιστάν: Ένα μέλος της αντιναρκωτικής αστυνομίας καταστρέφει ένα χωράφι με παπαρούνες. Σχεδόν 2.430 εκτάρια χωραφιών έχουν καταστραφεί κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης για την εκκαθάριση της επαρχίας από τα ναρκωτικά. Anadolu/Getty Images

Ήξερες ότι...

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε ποτέ στη γη είναι -89,2 βαθμούς Κελσίου, στην Ανταρκτική το 1983.

Σήμερα


Πέμπτη
15
Αυγούστου
2024
Παγκόσμια Ημέρα Φάρων

Γιορτάζουν : Παναγιώτης, Παναγιώτα, Γιώτα, Παναγιούλα, Γιούλα, Δέσποινα, Δέσπω, Ντέπη, Πέπη, Μαρία, Μαργέτα, Μάριος, Μάρω, Μαριώ, Μαρίκα, Μαίρη, Μιρέλλα, Γεσθημανή, Ελώνα,Ηλιοστάλακτη, Θεοτόκης, Θεοτοκία, Κρυστάλλω,Πρέσβεια, Συμέλα

1877
Ο Τόμας Έντισον πραγματοποιεί την πρώτη ηχογράφηση στην ανθρώπινη ιστορία, με το παιδικό τραγούδι Mary had a little lab.
1945
Η Ιαπωνία παραδίδεται «άνευ όρων» στις ΗΠΑ.
1961
Αρχίζει να χτίζεται το «Τείχος του Αίσχους» στο Βερολίνο, που για χρόνια θα χωρίζει τη Γερμανία σε ανατολική και δυτική.
1962
Η Ολλανδία υπογράφει συμφωνία με την οποία παραχωρεί στην Ινδονησία τη διακυβέρνηση της Νέας Γουινέας.
1969
Αρχίζει το θρυλικό μουσικό φεστιβάλ του Γούντστοκ, το οποίο έσπευσαν να παρακολουθήσουν χιλιάδες άνθρωποι. Ανάμεσα στους μουσικούς, που συμμετείχαν ήταν ο Κάρλος Σαντάνα, ο Τζίμι Χέντριξ, ο Τζο Κόκερ, οι Stills, οι Nash και πολλοί άλλοι.
1975
Λαμβάνει χώρα το στρατιωτικό πραξικόπημα στο Μπαγκλαντές, κατά το οποίο δολοφονείται ο Σεΐχ Μουτζίμπ, Πρόεδρος του Μπαγκλαντές.
1994
Την τέταρτη θέση κατακτά η εθνική ομάδα μπάσκετ της Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ 94, που διεξήχθη στον Καναδά.
1998
Λαμβάνει χώρα ο βομβαρδισμός της πόλης Όμαζ, στη Νότια Ιρλανδία, κατά τον οποίο σκοτώθηκαν 29 άνθρωποι. Πρόκειται για τη χειρότερη επίθεση από το 1960-1990, οπότε ήταν η περίοδος τεταμένων σχέσεων μεταξύ τους παραστρατιωτικούς οργανισμούς, την αστυνομία και το βρετανικό στρατό.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy