Ωραίο στιγμιότυπο πριν τη σέντρα στο Δασάκι μεταξύ Μπαντία-Κάναντι (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
Πριν από την έναρξη του αγώνα στο Δασάκι ανάμεσα στον Εθνικό Άχνας και την ΕΝΠ, υπήρξε θερμή χειραψία και ολιγόλεπτο πηγαδάκι σε εξαιρετικό κλίμα, από τους προπονητές των δύο ομάδων, Νταβίντ Μπαντία και Νταμίρ Κάναντι.
Άμστερνταμ, Ολλανδία: Ένας συντηρητής έργων τέχνης δείχνει την εικόνα ενός γαβγίζοντος σκύλου στη «Νυχτερινή Περίπολο» του Ρέμπραντ. Ο Ρέμπραντ βασίστηκε σε ένα σχέδιο των αρχών του 17ου αιώνα από τον Άντριαεν βαν ντε Βέννε, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Νυχτερινή Περίπολος», της πιο ολοκληρωμένης μελέτης που έχει γίνει ποτέ για τον συγκεκριμένο πίνακα. Peter Dejong/AP
Ήξερες ότι...
Με την ονομασία «Μάχη της Καμήλας» έμεινε στην ιστορία η ενδοαραβική σύγκρουση στη Βασόρα, το 656 μ.Χ. Ο λόγος; Στη μάχη αυτή σκοτώθηκαν και οι 70 άντρες που κράτησαν διαδοχικά τα χαλινάρια της καμήλας, στην οποία επέβαινε η χήρα του Μωάμεθ, Αϊσά.