Το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά την πόλη της Γάζας - Αντιμέτωποι με θάνατο ή επικίνδυνη φυγή οι Παλαιστίνιοι
Ο διευθυντής του νοσοκομείου Σίφα στη Γάζα, Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια, υποδέχτηκε σοκαρισμένος τα πτώματα του αδελφού και της νύφης του, θύματα βομβαρδισμού. Τουλάχιστον 87 νεκροί καταγράφηκαν χθες στη Λωρίδα της Γάζας.
Λονδίνο, Αγγλία: Η Ντέμπορα Τέρνες, πρώην επικεφαλής του BBC News, μιλά στα μέσα ενημέρωσης έξω από το Broadcasting House. Η Τέρνες και ο γενικός διευθυντής του οργανισμού, Τιμ Ντέιβι, παραιτήθηκαν έπειτα από κατηγορίες ότι το BBC υπήρξε μεροληπτικό στην κάλυψή του για τον Ντόναλντ Τραμπ, τον πόλεμο στη Γάζα και τα ζητήματα που αφορούν τα διεμφυλικά άτομα. Leon Neal/Getty Images
Ήξερες ότι...
Το 1756 ο μάγειρας του Ρισελιέ ετοίμαζε το γεύμα στο λιμάνι του Μαχόν για να γιορτάσουν οι Γάλλοι τη νίκη κατά των βρετανών στη ναυμαχία της Μινόρκας (1756). Το γεύμα περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, σάλτσα από κρέμα και αυγά. Όταν ο σεφ συνειδητοποίησε ότι του τελείωσε η κρέμα, έβαλε αντί αυτής λάδι και την ονόμασε Μαχονέζ. Ήταν η πρώτη μαγιονέζα.