Μήπως το Google AdWords λειτουργεί καλύτερα από το Facebook στις διαφημίσεις; Του Σπύρου Τινή

google vs facebook1Το Google και το Facebook φτάνει σε εκατομμύρια χρήστες, και οι δύο προσφέρουν στις  επιχειρήσεις την ευκαιρία να προσεγγίσουν νέους πελάτες μέσω της διαφήμισης. Μια διαφημιστική καμπάνια μπορεί να φτάσει σε χιλιάδες ή και εκατομμύρια, ανάλογα με το στόχο και τα ποσά είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε.

Google AdWords vs Facebook Ads

Αλλά υπάρχουν φορές που η Google είναι μια καλύτερη επιλογή από το Facebook για μια διαφημιστική καμπάνια; Οι δύο πλατφόρμες λειτουργούν λίγο διαφορετικά γι 'αυτό ας συγκρίνουμε τα δύο και γιατί μπορείτε να επιλέξετε το ένα πάνω στο άλλο.

Η κατανόηση του Google AdWords

Οι διαφήμισης της Google λειτουργούν μέσω υποβολής προσφορών για τις λέξεις-κλειδιά. Μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά που θέλετε να επικεντρωθεί η καμπάνια σας, και όταν ένας χρήστης αναζητά αυτόν τον όρο θα δει τη διαφήμισή σας. Το κλειδί για μια επιτυχημένη καμπανιά, είναι να κατανοήσετε ποιες λέξεις ή φράσεις οι πελάτες σας είναι πιθανό να χρησιμοποιούν όταν ψάχνουν.

Το δεύτερο μέρος μιας επιτυχημένης εκστρατείας της Google είναι να διασφαλίσετε ότι το κείμενο που χρησιμοποιείτε στη σελίδα προορισμού σας, ταιριάζει πολύ με τη γλώσσα που χρησιμοποιείται από τους πελάτες σας. Αυτό οδηγεί σε ένα υψηλότερο ποσοστό μετατροπής όταν οι δυνητικοί πελάτες κάνουν «κλικ» στη διαφήμισή σας. Επίσης αποφεύγοντας λάθη  στο AdWords μπορεί να έχει θετική επίδραση στην απόδοση της καμπάνιας σας.

Η κατανόηση του Facebook

 

Facebook Ad Objectives

 

Μια διαφημιστική καμπάνια στο Facebook είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενισχύσει το εμπορικό σήμα σας, διαφημίζοντας σε ανθρώπους που ταιριάζουν με ορισμένα από τα κριτήρια σας. Το Facebook προσφέρει μια μοναδική πλατφόρμα που σας επιτρέπει να στοχεύσετε άτομα βασισμένα στη γεωγραφική τους θέση, τα δημογραφικά στοιχεία τους, τα συμφέροντά τους, και τις συνδέσεις τους με διάφορες ομάδες στις οποίες ανήκουν. Οι διαφημίσεις με βίντεο στο Facebook  κερδίζουν  δημοτικότητα και θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν το YouTube στον τομέα του ηλεκτρονικού βίντεο μάρκετινγκ.

Το πλεονέκτημα του Facebook είναι ότι μπορείτε να προσεγγίσετε άτομα που δεν ψάχνουν κατ’ ανάγκη για αυτό που προσφέρετε και δεν μπορεί ακόμη να γνωρίζουν το προϊόν ή την υπηρεσία που πουλάτε. Αυτή είναι μια πολύ διαφορετική προσέγγιση από ό, τι με την Google, όπου οι διαφημίσης σας φτάνουν μόνο σε άτομα που αναζητούν συγκεκριμένα τις λέξεις-κλειδιά σας.

Η επιλογή μεταξύ της Google και του Facebook

Ενώ οι διαφημιστικές εκστρατείες στο Facebook τείνουν να είναι κάπως φθηνότερες από τις καμπάνιες του Google AdWords, είναι σημαντικό να το εξετάσουμε σε σχέση με τα ποσοστά επιτυχίας. Διαφήμιση για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά μέσω της Google τείνει να έχει ένα υψηλότερο ποσοστό «μετατροπής», επειδή οι πελάτες στους οποίους φθάνουν οι διαφημίσης, ήδη έχουν την νοοτροπία  να αγοράσουν το προϊόν που ψάχνουν.

Μια εκστρατεία στο Facebook μπορεί να διευρύνει την απήχησή σας για χαμηλότερο κόστος, αλλά δεν μπορεί να κερδίσει τόσο πολύ νέα «click-through business». Όπως προαναφέρθηκε, η αξία μιας εκστρατείας στο Facebook, είναι να  διαδώσει το μήνυμά σας προς τους νέους πελάτες, ώστε να μπορεί να τους ευαισθητοποιήσει για το εμπορικό σήμα σας.

Ιδανικό για την επιχείρησή σας,  θα πρέπει να επωφεληθεί και  από τις δύο πηγές. Μία προσέγγιση είναι να χωριστεί ο προϋπολογισμός μάρκετινγκ σας ανάμεσα στις δύο πλατφόρμες, ή μπορεί αν θέλετε να ξοδεύετε περισσότερα σε μια πλατφόρμα, ανάλογα με το στόχο σας.

Έχετε ένα νέο προϊόν που προσπαθείτε να προωθήσετε; Σε αυτή την περίπτωση είναι λογικό να επενδύσετε σε Facebook διαφημίσεις με στόχο τους νέους πελάτες σας. Από την άλλη πλευρά, αν έχετε ένα καθιερωμένο προϊόν και το «ROI» είναι η πιο σημαντική ανησυχία σας, τότε καλυτέρα να το προωθήσετε μέσω του Google AdWords.

Και οι δύο πλατφόρμες προσφέρουν εξαιρετική ανάλυση, για να παρακολουθήτε την αποτελεσματικότητα των εκστρατειών σας. Η καλύτερη προσέγγιση είναι να πειραματιστείτε με τα δύο είδη διαφήμισης και να δείτε τι σας φέρνει καλύτερα αποτελέσματα.

Γράφει: Σπύρος Τινής


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Kazipur, Μπανγκλαντές: Άνθρωποι ξεφορτώνουν άχυρο από ένα μικρό φορτηγό στην περιφέρεια Kazipur Upazila, στο Μπανγκλαντές. Syed Mahabubul Kader/Zuma Press/Rex/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Οι HΠA αγόρασαν την Αλάσκα από τη Ρωσία προς 2,5 δεκάρες το στρέμμα και το Μανχάταν από τους Ινδιάνους με 24 δολάρια.

Σήμερα


Τρίτη
23
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Γιορτάζουν : Γεώργιος, Γεωργής, Γιώργος, Γεωργία, Γιωργία, Γεωργούλα, Γωγώ

1941
Β Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ελλάδα υπογράφει ανακωχή με τη Γερμανία.
1967
Ο Σογιούζ 1 εκτοξεύεται σε τροχιά μεταφέροντας τον κοσμοναύτη Βλαντιμίρ Κομάρωφ, ο οποίος σκοτώνεται κατά την επάνοδο στη Γη.
1999
Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βομβαρδίζουν το κτίριο τής σερβικής ραδιοτηλεόρασης (RTS), σκοτώνοντας 16 εργαζόμενους σε αυτήν.
2010
Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που προσφεύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy