Ακόμη και στο τέλος ήθελες να είσαι πρωταγωνιστής... Του Σωτήρη Παπαδόπουλου


dice stockisk

Τι να πρωτοθυμιθεί κανείς ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια από τα "έργα & ημέρες" του κ. Κληρίδη.

 

Σε όλες τις σοβαρές υποθέσεις βρέθηκε απέναντι από την κοινωνία. Οι αποφάσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, διαμαρτυρίες, κλάματα και θυμό.

Υπόθεση ΗΛΙΟΣ: τα μαύρα Χριστούγεννα των συγγενών όταν το κακουργιοδικείο Λευκωσιας αθωωνε τους κατηγορούμενους. "Βαριά ήττα" σε μια υπόθεση που απασχολούσε όλο το νησί, μέχρι την Τραγωδία στο Μαρί. Οι συγγενείς των θυμάτων, πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Γενικής Εισαγγελίας. Οργισμένοι για την απόφαση του δικαστηρίου, προπηλάκισαν το Γενικό Εισαγγελέα ζητώντας... την παραίτησή του.

Τραγωδία Μαρί: «Δεν μπορεί οι πολιτικοί να αποφασίζουν ποιοι θα δικαστούν και ποιοι θα διωχθούν» είπε ο κ. Κληρίδης λίγες ημέρες μετά την ποινή που επέβαλε το δικαστήριο στους 6 κατηγορούμενους. Στις επικρίσεις ότι το κατηγορητήριο έπρεπε να περιλαμβάνει και το όνομα του τέως προέδρου της Δημοκρατίας, ο Γενικός Εισαγγελέας επανέλαβε ότι πολλοί αποφάνθηκαν ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι ένοχος και πρέπει να καταδικαστεί, όμως δεν λειτουργεί έτσι η Δικαιοσύνη.
Και να μην ξεχνάμε... Απάλλαξε και τον Αρχηγό της ΕΦ.

Αθώωσε τον γιο του: Κάνοντας χρήση των αρμοδιοτήτων του-, με απόφαση που εξέδωσε στις 29 Νοεμβρίου του 2011 απάλλαξε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε τον γιο του, για αδικήματα που δεν φαίνονται σοβαρά αλλά πάντως θα μπορούσαν να πλήξουν την καριέρα του ως δικηγόρου.

Η αστυνομία έχει ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον του Χριστόδουλου Κληρίδη δικηγόρου. Τα αδικήματα που πρόεκυψαν κατόπιν ελέγχου από αστυνομικούς αφορούσαν οδήγηση έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ (Αλκοόλη 40/22), «ανασταλείσα άδεια κυκλοφορίας» και "χωρίς ΜΟΤ".

Λίστα με δάνεια πολιτικών

Η μεγάλη αποκάλυψη του 24h που προκάλεσε το κοινό αίσθημα. Σήμερα θα αποκαλύψουμε και το παρασκήνιο. Μόλις ήρθε στα χέρια μας η λίστα επικοινωνήσαμε με τον κ. Κληριδη. Είπαμε ότι έχουμε μια τέτοια λίστα και αντέδρασε με έκπληξη. Ρωτήσαμε πως να δημοσιεύσουμε τα ονόματα και μας είπε μονο τα αρχικά να πούμε. Η λίστα πήγαινε απο τον Αννα στον Καιαφα. Η βουλή την έκανε γαργάρα παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις εκείνες τις ημέρες. Ο κ. Κληριδης απλώς την παρέδωσε στην Διερευνητική επιτροπή.

Αθώωση Ορφανίδη

Και φτάσαμε παραμονές πριν την αποχώρηση του. Ακόμη και τωρα απάλλαξε απο τις κατηγορίες για υπόθεση αξιογραφων τον τέως Διοικητή Αθανάσιο Ορφανίδη προκαλώντας νέες αντιδράσεις.

Ακόμη και για την Ερευνητική για την Οικονομία άφησε σκιές για την νομιμότητα της λέγοντας ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη του. Κι όμως συμμετείχε στη σύσκεψη στο Προεδρικό όταν παίρνοταν η απόφαση.

Αφήνει δυστυχώς στον νεο Γενικό Εισαγγελα ενα δύσκολο έργο. Να φέρει και πάλι την εμπιστοσύνη στους πολίτες

Γράφει: Σωτήρης Παπαδόπουλος

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Σάββατο
20
Απριλίου
2024

Γιορτάζουν : Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος

1862
Πραγματοποιείται το πρώτο πείραμα παστερίωσης από τους Λουί Παστέρ και Κλοντ Μπερνάρ.
1902
Ο Πιερ Κιουρί και η Μαρία Κιουρί ανακαλύπτουν το ράδιο.
1920
Έναρξη των 7ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αμβέρσα του Βελγίου.
1999
Σημειώνεται ο μεγαλύτερος βομβαρδισμός του Κοσόβου από τις ΗΠΑ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy