Της φυλακής τα σίδερα δεν είναι για τους λεβέντες. Του Σωτήρη Παπαδόπουλου


dice stockisk

Ψευτοκουστουμάτοι, γουστόζες ¨κενές¨ κυρίες, γκλαμουράτοι με πισίνες, πολιτικοί και τραπεζίτες, κλέφτες της Δημοκρατίας και των γνήσιων πολιτών... Καλώς ήρθατε στο ¨κελί 33¨

Η αυλαία έπεσε για την Κυπριακή Δημοκρατία, σχεδόν 39 χρόνια μετά την Τουρκική Εισβολή.

Μια χώρα που κανείς δεν έπαιρνε ευθύνες, μια χώρα που ο πολίτης αγόραζε αυτοκίνητο ακριβότερο από τον γείτονα για πλάκα, μια χώρα που έχτισε σπίτια παλάτια, μια χώρα που πουλούσε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, μια χώρα που οι πολίτες έπαιρναν δάνεια για ψώνια στην Αθήνα.

Το διαπλεκόμενο σύστημα με πρωταγωνιστές τους πολιτικούς και τους τραπεζίτες αποκαλύπτεται βίαια μετά την απόφαση του Eurogroup.

Τοποθετούμε διοικήσεις σε ημικρατικούς για το κομματικό γούστο μας. Δίνουμε χρήματα για να στηρίξουμε σάπιες εταιρίες και Τράπεζες γιατί είμαστε ανίκανοι να αναλάβουμε ευθύνες. Αφήνουμε ελεύθερους πολιτικούς να δημαγωγούν και να βιάζουν την αλήθεια. Ψηφίζουμε νόμους με βάση το συμφέρον μας.

Δεν τιμωρούμαι Προέδρους που απέτυχαν και παράλληλα προκαλούν ζημιές εκατομμυρίων ευρώ τις οποίες πληρώνει ο λαός. Ένας λαός που μέχρι πρόσφατα ήταν κοιμισμένος μέσα στο εύκολο χρήμα και των ωχαδερφισμό. Ο φίλος, του φίλου, οσο άχρηστος και αν είναι, κερδίζει την δουλειά του έντιμου που διεκδικεί.

Ήρθε η ώρα οι φυλακές να γεμίσουν απο αυτούς που έχουν καταληστέψει τα όνειρα των νέων, και τις θυσίες των παλιών. Τους αφήσαμε να το κάνουν, δεν πρέπει να τους αφήσουμε να απολαμβάνουν την καταστροφή τους.

Πρόεδρε έχεις ιερή ευθύνη, στον μικρό αυτό τόπο, να αποβάλεις την βρωμιά και την σαπίλα. Όσο ψηλά και αν είναι. Όποιος και αν είναι. Ακόμη και ο πιο στενός σου συγγενής. Θέλω να τους πίσω απο τα κάγκελα. Εκεί που σήμερα μπαίνουν μεροκαματιάριδες επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν... Γιατί δεν έχουν!

Και αν δεν μπορείς να το κάνεις για τους πολίτες, το οφείλεις στα παιδιά και τα εγγόνια σου που θέλεις να κυκλοφορούν με ψηλά το κέφαλι. Δώσε μας την δύναμη έτσι να αγωνιστούμε όλοι μαζί, για να χτίσουμε το στολίδι μας.

 

Γράφει: Σωτήρης Παπαδόπουλος

 

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Παρασκευή
19
Απριλίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1770
O Άγγλος πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ αντικρύζει για πρώτη φορά τις ακτές της Αυστραλίας.
1839
Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία του Βελγίου και του Λουξεμβούργου από την Ολλανδία.
1961
Η Σιέρα Λεόνε γίνεται ανεξάρτητο κράτος.
2005
Ο Γερμανός καρδινάλιος Γιόσεφ Ράτσινγκερ εκλέγεται 265ος Πάπας, με το όνομα Βενέδικτος ΙΣΤ

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy