Λετυμπιώτης: «Δεν μπορούν να υπάρχουν δημιουργικές ασάφειες στο Κυπριακό»

 


Λετυμπιώτης: «Δεν μπορούν να υπάρχουν δημιουργικές ασάφειες στο Κυπριακό»

αθοριστικές χαρακτήρισε τις επόμενες εβδομάδες για το Κυπριακό ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ενόψει της προετοιμασίας της επόμενης άτυπης διευρυμένης συνάντησης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι η νέα πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Μάρτιο, αποσκοπεί στη δημιουργία των προϋποθέσεων για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

«Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό και καθοριστικό σημείο.

Διαβάστε Περισσότερα...





Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μπάντα Άτσεχ, Ινδονησία: Άνδρας αρμόδιος για την εκτέλεση της ποινής ετοιμάζεται να μαστιγώσει έξι άτομα που καταδικάστηκαν για παραβίαση του νόμου της σαρία, μεταξύ των οποίων και ένα ζευγάρι που φιλήθηκε χωρίς να είναι παντρεμένο. Muhammad Iqbal/Zuma Press Wire/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Οι Εσκιμώοι είναι ο μοναδικός λαός που δεν παίζει τυχερά παιχνίδια.

Newsletter

Σήμερα


Δευτέρα
6
Ιουλίου
2026

Γιορτάζουν : Κανένας

1483
O Ριχάρδος Γ γίνεται βασιλιάς της Αγγλίας.
1609
Στη Βοημία κατοχυρώνεται η ανεξιθρησκεία.
1785
Το δολάριο επιλέγεται ως η νομισματική μονάδα των Η.Π.Α.
1827
Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία υπογράφουν τη Συνθήκη του Λονδίνου για τη σύσταση ελληνικού κράτους. Στην Τουρκία επιβάλλεται η αποδοχή της Αυτονομίας της Ελλάδας, η προστασία των Ελλήνων και η διμερής κατάπαυση των εχθροπραξιών. Η μη συμμόρφωση της Τουρκίας είχε ως αποτέλεσμα την αποστολή των τριών Στόλων στα ελληνικά ύδατα και στη συνέχεια τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.