Στο Λουξεμβούργο ο ΥΠΕΞ για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων

 


Στο Λουξεμβούργο ο ΥΠΕΞ για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, μεταβαίνει στο Λουξεμβούργο, όπου τη Δευτέρα θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι στη ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνονται η συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, με τη συμμετοχή, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας, Andrii Sybiha, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, οι σχέσεις ΕΕ-Κίνας, καθώς και η έξαρση του ιού Έμπολα.

Πριν την έναρξη των

Διαβάστε Περισσότερα...





Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Évιαν-λε-Μπεν, Γαλλία: Ο Ντόναλντ Τραμπ κρατά ένα δώρο από τον Γερμανό καγκελάριο Friedrich Merz κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G7. Thibault Camus/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Ο βασιλιάς των Βουλγάρων, Κρούμος, έκοψε το κεφάλι του βυζαντινού αυτοκράτορα Νικηφόρου Α', όταν τον συνέλαβε αιχμάλωτο μετά τη νίκη του στη Μάχη της Πλίσκα το 811, το λάξευσε σε κύπελλο, το επαργύρωσε και το χρησιμοποιούσε για να γιορτάζει τους θριάμβους του.

Newsletter

Σήμερα


Τετάρτη
17
Ιουνίου
2026
Παγκόσμια ημέρα Κατά της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας

Γιορτάζουν : Κανένας

1789
Γαλλική Επανάσταση: Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ κλείνει την αίθουσα συνεδριάσεων της Γενικής Συνέλευσης.Οι εκπρόσωποι της Τρίτης Τάξης στη Γενική Συνέλευση συστήνουν Εθνοσυνέλευση.
1940
Τα Βαλτικά κράτη Εσθονία, Λεττονία και Λιθουανία καταλαμβάνονται από τη Σοβιετική Ένωση.
1944
Η Ισλανδία ανεξαρτητοποιείται από τη Δανία.
1972
Γουώτεργκεητ: Πέντε άνθρωποι του Λευκού Οίκου συλλαμβάνονται κάνοντας διάρρηξη στα γραφεία της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής, στην προσπάθεια παρακολούθησης της αντιπολίτευσης από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.