Στηρίζει Παλαιστίνιους η ΕΕ - Παραμένουν οι διαφωνίες για μπλοκ έναντι Ισραήλ

 


Στηρίζει Παλαιστίνιους η ΕΕ - Παραμένουν οι διαφωνίες για μπλοκ έναντι Ισραήλ

H EE εξέφρασε σήμερα την υποστήριξή της στους Παλαιστίνιους από τις Βρυξέλλες, σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ και ο σύμμαχός τους, το Ισραήλ, έχουν εμπλακεί εδώ και εβδομάδες σε έναν νέο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

«Βρισκόμαστε ξανά στο μέσο μιας καταιγίδας», δήλωσε ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών Μαξίμ Πρεβό κατά την έναρξη της συνόδου της Παγκόσμιας Συμμαχίας για τη Λύση των Δύο Κρατών.

Αυτή η λύση είναι ο μόνος «τρόπος

Διαβάστε Περισσότερα...





Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ουμ αλ Χάιρ, Δυτική Όχθη: Παλαιστίνια αγόρια κοιτούν προς έναν νεαρό Ισραηλινό έποικο, αφού η μπάλα τους, η οποία πέρασε πάνω από ένα συρματόπλεγμα κοντά στον οικισμό Καρμέλ, κατασχέθηκε. Το Ηνωμένο Βασίλειο, σε συντονισμό με ομάδα δυτικών χωρών, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, η Γαλλία και η Νορβηγία, ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε έξι εταιρείες και ένα φυσικό πρόσωπο που φέρονται να εμπλέκονται στη διευκόλυνση και χρηματοδότηση της πρόσφατης έξαρσης της βίας από εποίκους στη Δυτική Όχθη. Léo Corrêa/AP

Ήξερες ότι...

Το επίθετο Μητσοτάκης προέρχεται από τη λέξη μιτσός, που στην κρητική ντοπιολαλιά σημαίνει το μικρό παιδί, το πιτσιρίκι. Κανονικά έπρεπε να γράφεται Μιτσοτάκης.

Newsletter

Σήμερα


Τρίτη
16
Ιουνίου
2026

Γιορτάζουν : Κανένας

1487
Λαμβάνει χώρα η Μάχη του Στόουκ Φιλντ, σφραγίζοντας έτσι το τέλος του Πολέμου των Ρόδων, του εμφυλίου πολέμου που ξέσπασε στην Αγγλία στα μέσα του 15ου αιώνα ανάμεσα στον Οίκο των Λάνκαστερ και των Οίκο της Υόρκης για τη διαδοχή του θρόνου. Την ονομασία του ο πόλεμος την πήρε από το ρόδο, που ήταν σύμβολο στα οικόσημα και των δύο Οίκων.
1920
Ιδρύεται το Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη.
1961
Ο Ρώσος χορευτής Ρούντολφ Νουρέγιεφ ζητά πολιτικό άσυλο στη Γαλλία.