Τουρκικά ΜΜΕ: Σενάρια περικύκλωσης, ενεργειακά ρίσκα και αφήγημα της απειλής

 


Τουρκικά ΜΜΕ: Σενάρια περικύκλωσης, ενεργειακά ρίσκα και αφήγημα της απειλής

Ο τουρκικός Τύπος, τόσο φιλοκυβερνητικός όσο και αντιπολιτευόμενος, προσεγγίζει τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις μέσα από έντονα φορτισμένα πολιτικά και γεωπολιτικά φίλτρα. Τα δημοσιεύματα περιλαμβάνουν από σενάρια απειλής έως επικρίσεις για την τουρκική κυβερνητική στάση.

Κοινός παρονομαστής είναι η ανάδειξη της ανατολικής Μεσογείου ως πεδίου αυξανόμενου ανταγωνισμού, με την Ελλάδα και το Ισραήλ να τοποθετούνται στο επίκεντρο των τουρκικών προβληματισμών.

Φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ: Σενάρια απειλής και «στόχος»

Διαβάστε Περισσότερα...





Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ουμ αλ Χάιρ, Δυτική Όχθη: Παλαιστίνια αγόρια κοιτούν προς έναν νεαρό Ισραηλινό έποικο, αφού η μπάλα τους, η οποία πέρασε πάνω από ένα συρματόπλεγμα κοντά στον οικισμό Καρμέλ, κατασχέθηκε. Το Ηνωμένο Βασίλειο, σε συντονισμό με ομάδα δυτικών χωρών, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, η Γαλλία και η Νορβηγία, ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε έξι εταιρείες και ένα φυσικό πρόσωπο που φέρονται να εμπλέκονται στη διευκόλυνση και χρηματοδότηση της πρόσφατης έξαρσης της βίας από εποίκους στη Δυτική Όχθη. Léo Corrêa/AP

Ήξερες ότι...

Το επίθετο Μητσοτάκης προέρχεται από τη λέξη μιτσός, που στην κρητική ντοπιολαλιά σημαίνει το μικρό παιδί, το πιτσιρίκι. Κανονικά έπρεπε να γράφεται Μιτσοτάκης.

Newsletter

Σήμερα


Τρίτη
16
Ιουνίου
2026

Γιορτάζουν : Κανένας

1487
Λαμβάνει χώρα η Μάχη του Στόουκ Φιλντ, σφραγίζοντας έτσι το τέλος του Πολέμου των Ρόδων, του εμφυλίου πολέμου που ξέσπασε στην Αγγλία στα μέσα του 15ου αιώνα ανάμεσα στον Οίκο των Λάνκαστερ και των Οίκο της Υόρκης για τη διαδοχή του θρόνου. Την ονομασία του ο πόλεμος την πήρε από το ρόδο, που ήταν σύμβολο στα οικόσημα και των δύο Οίκων.
1920
Ιδρύεται το Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη.
1961
Ο Ρώσος χορευτής Ρούντολφ Νουρέγιεφ ζητά πολιτικό άσυλο στη Γαλλία.