Από αθώωση σε νέα δίκη ο Μόρφου Νεόφυτος για υπόθεση την εποχή του κορωνοϊού

 


Από αθώωση σε νέα δίκη ο Μόρφου Νεόφυτος για υπόθεση την εποχή του κορωνοϊού

Το Εφετείο έκανε δεκτή την έφεση του Γενικού Εισαγγελέα και ακύρωσε την αθωωτική απόφαση για τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο, διατάσσοντας επανεκδίκαση της υπόθεσης από άλλο Δικαστήριο.

Η υπόθεση αφορά γεγονότα του 2021, εν μέσω πανδημίας, με κατηγορίες για παραβίαση των διαταγμάτων περί λοιμοκάθαρσης και υποκίνηση σε διάπραξη αδικήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Φιλελεύθερος, το Εφετείο έκρινε ότι υπήρχε εκ πρώτης όψεως υπόθεση και εντόπισε νομικά και αξιολογικά λάθη στην

Διαβάστε Περισσότερα...





Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Évιαν-λε-Μπεν, Γαλλία: Ο Ντόναλντ Τραμπ κρατά ένα δώρο από τον Γερμανό καγκελάριο Friedrich Merz κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G7. Thibault Camus/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Ο βασιλιάς των Βουλγάρων, Κρούμος, έκοψε το κεφάλι του βυζαντινού αυτοκράτορα Νικηφόρου Α', όταν τον συνέλαβε αιχμάλωτο μετά τη νίκη του στη Μάχη της Πλίσκα το 811, το λάξευσε σε κύπελλο, το επαργύρωσε και το χρησιμοποιούσε για να γιορτάζει τους θριάμβους του.

Newsletter

Σήμερα


Τετάρτη
17
Ιουνίου
2026
Παγκόσμια ημέρα Κατά της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας

Γιορτάζουν : Κανένας

1789
Γαλλική Επανάσταση: Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ κλείνει την αίθουσα συνεδριάσεων της Γενικής Συνέλευσης.Οι εκπρόσωποι της Τρίτης Τάξης στη Γενική Συνέλευση συστήνουν Εθνοσυνέλευση.
1940
Τα Βαλτικά κράτη Εσθονία, Λεττονία και Λιθουανία καταλαμβάνονται από τη Σοβιετική Ένωση.
1944
Η Ισλανδία ανεξαρτητοποιείται από τη Δανία.
1972
Γουώτεργκεητ: Πέντε άνθρωποι του Λευκού Οίκου συλλαμβάνονται κάνοντας διάρρηξη στα γραφεία της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής, στην προσπάθεια παρακολούθησης της αντιπολίτευσης από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.