Τραμπ στον Λευκό Οίκο για 25η Μαρτίου: «Οφείλουμε στους Έλληνες τη δημοκρατία»

 


Τραμπ στον Λευκό Οίκο για 25η Μαρτίου: «Οφείλουμε στους Έλληνες τη δημοκρατία»

Με αναφορές στους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς που συνδέουν τις Ηνωμένες Πολιτείες με την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο η ετήσια δεξίωση για την Ελληνική Ημέρα Ανεξαρτησίας, παρουσία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Η εκδήλωση, που αποτελεί θεσμό για την ελληνοαμερικανική κοινότητα και συγκαταλέγεται στις λίγες εθνικές επετείους που τιμώνται κάθε χρόνο στον Λευκό Οίκο, ανέδειξε τη συμμετοχή της ομογένειας στη δημόσια ζωή των ΗΠΑ και

Διαβάστε Περισσότερα...





Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Évιαν-λε-Μπεν, Γαλλία: Ο Ντόναλντ Τραμπ κρατά ένα δώρο από τον Γερμανό καγκελάριο Friedrich Merz κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G7. Thibault Camus/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Ο βασιλιάς των Βουλγάρων, Κρούμος, έκοψε το κεφάλι του βυζαντινού αυτοκράτορα Νικηφόρου Α', όταν τον συνέλαβε αιχμάλωτο μετά τη νίκη του στη Μάχη της Πλίσκα το 811, το λάξευσε σε κύπελλο, το επαργύρωσε και το χρησιμοποιούσε για να γιορτάζει τους θριάμβους του.

Newsletter

Σήμερα


Τετάρτη
17
Ιουνίου
2026
Παγκόσμια ημέρα Κατά της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας

Γιορτάζουν : Κανένας

1789
Γαλλική Επανάσταση: Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ κλείνει την αίθουσα συνεδριάσεων της Γενικής Συνέλευσης.Οι εκπρόσωποι της Τρίτης Τάξης στη Γενική Συνέλευση συστήνουν Εθνοσυνέλευση.
1940
Τα Βαλτικά κράτη Εσθονία, Λεττονία και Λιθουανία καταλαμβάνονται από τη Σοβιετική Ένωση.
1944
Η Ισλανδία ανεξαρτητοποιείται από τη Δανία.
1972
Γουώτεργκεητ: Πέντε άνθρωποι του Λευκού Οίκου συλλαμβάνονται κάνοντας διάρρηξη στα γραφεία της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής, στην προσπάθεια παρακολούθησης της αντιπολίτευσης από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.