Ισραηλινά ΜΜΕ: Οι όροι του Ιράν για την επίτευξη συμφωνίας

 


Ισραηλινά ΜΜΕ: Οι όροι του Ιράν για την επίτευξη συμφωνίας

Το Ιράν έχει διατυπώσει μια σειρά επίσημων και αδιάλλακτων απαιτήσεων για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο των έμμεσων συνομιλιών που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το ισραηλινό Μέσο Channel 12.

Συγκεκριμένα, οι ιρανικές αρχές ζητούν σαφείς εγγυήσεις ότι οι εχθροπραξίες δεν θα ξαναρχίσουν, καθώς και μια νέα ρύθμιση για τα Στενά του Ορμούζ που θα το θέτει ουσιαστικά υπό ιρανικό έλεγχο.

Το Channel 12 αναφέρει

Διαβάστε Περισσότερα...





Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Évιαν-λε-Μπεν, Γαλλία: Ο Ντόναλντ Τραμπ κρατά ένα δώρο από τον Γερμανό καγκελάριο Friedrich Merz κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G7. Thibault Camus/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Ο βασιλιάς των Βουλγάρων, Κρούμος, έκοψε το κεφάλι του βυζαντινού αυτοκράτορα Νικηφόρου Α', όταν τον συνέλαβε αιχμάλωτο μετά τη νίκη του στη Μάχη της Πλίσκα το 811, το λάξευσε σε κύπελλο, το επαργύρωσε και το χρησιμοποιούσε για να γιορτάζει τους θριάμβους του.

Newsletter

Σήμερα


Τετάρτη
17
Ιουνίου
2026
Παγκόσμια ημέρα Κατά της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας

Γιορτάζουν : Κανένας

1789
Γαλλική Επανάσταση: Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ κλείνει την αίθουσα συνεδριάσεων της Γενικής Συνέλευσης.Οι εκπρόσωποι της Τρίτης Τάξης στη Γενική Συνέλευση συστήνουν Εθνοσυνέλευση.
1940
Τα Βαλτικά κράτη Εσθονία, Λεττονία και Λιθουανία καταλαμβάνονται από τη Σοβιετική Ένωση.
1944
Η Ισλανδία ανεξαρτητοποιείται από τη Δανία.
1972
Γουώτεργκεητ: Πέντε άνθρωποι του Λευκού Οίκου συλλαμβάνονται κάνοντας διάρρηξη στα γραφεία της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής, στην προσπάθεια παρακολούθησης της αντιπολίτευσης από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.