Ρώσος Πρέσβης: Η συγκέντρωση του ΝΑΤΟ κοντά στην Κύπρο δεν εγγυάται ασφάλεια

 


Ρώσος Πρέσβης: Η συγκέντρωση του ΝΑΤΟ κοντά στην Κύπρο δεν εγγυάται ασφάλεια

Η συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο κοντά στην Κύπρο δεν συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, υποστήριξε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, Μουράτ Ζιαζίκοφ.

Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS , ο Ζιαζίκοφ ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες, εν μέσω της κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, παρατηρείται αυξημένη παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο.

Όπως σημείωσε, η επίσημη αιτιολόγηση για

Διαβάστε Περισσότερα...





Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Évιαν-λε-Μπεν, Γαλλία: Ο Ντόναλντ Τραμπ κρατά ένα δώρο από τον Γερμανό καγκελάριο Friedrich Merz κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G7. Thibault Camus/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Ο βασιλιάς των Βουλγάρων, Κρούμος, έκοψε το κεφάλι του βυζαντινού αυτοκράτορα Νικηφόρου Α', όταν τον συνέλαβε αιχμάλωτο μετά τη νίκη του στη Μάχη της Πλίσκα το 811, το λάξευσε σε κύπελλο, το επαργύρωσε και το χρησιμοποιούσε για να γιορτάζει τους θριάμβους του.

Newsletter

Σήμερα


Τετάρτη
17
Ιουνίου
2026
Παγκόσμια ημέρα Κατά της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας

Γιορτάζουν : Κανένας

1789
Γαλλική Επανάσταση: Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ κλείνει την αίθουσα συνεδριάσεων της Γενικής Συνέλευσης.Οι εκπρόσωποι της Τρίτης Τάξης στη Γενική Συνέλευση συστήνουν Εθνοσυνέλευση.
1940
Τα Βαλτικά κράτη Εσθονία, Λεττονία και Λιθουανία καταλαμβάνονται από τη Σοβιετική Ένωση.
1944
Η Ισλανδία ανεξαρτητοποιείται από τη Δανία.
1972
Γουώτεργκεητ: Πέντε άνθρωποι του Λευκού Οίκου συλλαμβάνονται κάνοντας διάρρηξη στα γραφεία της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής, στην προσπάθεια παρακολούθησης της αντιπολίτευσης από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.