Ουγγαρία: Απελαύνει 7 τους Ουκρανούς που κατηγορούνται για ξέπλυμα χρημάτων

 


Ουγγαρία: Απελαύνει 7 τους Ουκρανούς που κατηγορούνται για ξέπλυμα χρημάτων

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απελάσει προσεχώς τους επτά Ουκρανούς που συνέλαβε για ξέπλυμα χρημάτων, με φόντο το μπρα-ντε-φερ ανάμεσα στο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Βίκτορ Ορμπάν σχετικά με την επανάληψη των παραδόσεων ρωσικού πετρελαίου.

Οι εφοριακές αρχές «εντόπισαν προηγούμενη δράση των επτά Ουκρανών που κρατούνται σε σχέση με σημαντικές μεταφορές μετρητών και χρυσού μέσω της Ουγγαρίας», δήλωσε μέσω του X ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζόλταν Κόβατς.

«Την επιχείρηση επέβλεπαν

Διαβάστε Περισσότερα...





Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ουμ αλ Χάιρ, Δυτική Όχθη: Παλαιστίνια αγόρια κοιτούν προς έναν νεαρό Ισραηλινό έποικο, αφού η μπάλα τους, η οποία πέρασε πάνω από ένα συρματόπλεγμα κοντά στον οικισμό Καρμέλ, κατασχέθηκε. Το Ηνωμένο Βασίλειο, σε συντονισμό με ομάδα δυτικών χωρών, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, η Γαλλία και η Νορβηγία, ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε έξι εταιρείες και ένα φυσικό πρόσωπο που φέρονται να εμπλέκονται στη διευκόλυνση και χρηματοδότηση της πρόσφατης έξαρσης της βίας από εποίκους στη Δυτική Όχθη. Léo Corrêa/AP

Ήξερες ότι...

Το επίθετο Μητσοτάκης προέρχεται από τη λέξη μιτσός, που στην κρητική ντοπιολαλιά σημαίνει το μικρό παιδί, το πιτσιρίκι. Κανονικά έπρεπε να γράφεται Μιτσοτάκης.

Newsletter

Σήμερα


Τρίτη
16
Ιουνίου
2026

Γιορτάζουν : Κανένας

1487
Λαμβάνει χώρα η Μάχη του Στόουκ Φιλντ, σφραγίζοντας έτσι το τέλος του Πολέμου των Ρόδων, του εμφυλίου πολέμου που ξέσπασε στην Αγγλία στα μέσα του 15ου αιώνα ανάμεσα στον Οίκο των Λάνκαστερ και των Οίκο της Υόρκης για τη διαδοχή του θρόνου. Την ονομασία του ο πόλεμος την πήρε από το ρόδο, που ήταν σύμβολο στα οικόσημα και των δύο Οίκων.
1920
Ιδρύεται το Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη.
1961
Ο Ρώσος χορευτής Ρούντολφ Νουρέγιεφ ζητά πολιτικό άσυλο στη Γαλλία.