Ουκρανικά drones πλήττουν λιμάνι και αγωγό αερίου στη Ρωσική Τουαψέ

 


Ουκρανικά drones πλήττουν λιμάνι και αγωγό αερίου στη Ρωσική Τουαψέ

Επιδρομή ουκρανικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων προκάλεσε ζημιές σε λιμενικές υποδομές και αγωγό αερίου σε κατοικημένη περιοχή στην Τουάψε, ρωσικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσαν οι αρχές της περιφέρειας Κρασναντάρ τις πρώτες πρωινές ώρες μέσω Telegram, διευκρινίζοντας ότι κατά τις πρώτες πληροφορίες, δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός.

Συνεργεία των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στάλθηκαν επιτόπου για να επισκευάσουν τις υποδομές που υπέστησαν ζημιές, κατά την ίδια πηγή.

Στο μεταξύ, πάνω

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πόλη του Βατικανού: Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ συναντά τους Καθολικούς καρδινάλιους απ’ όλο τον κόσμο στο πλαίσιο διήμερης συνόδου, κατά την οποία κάλεσε τους ανώτερους κληρικούς να αποφύγουν τους διχασμούς στη 1,4 δισεκατομμυρίων πιστών Εκκλησία και να επικεντρωθούν στην προσέλκυση νέων πιστών. Simone Risoluti/Reuters

Ήξερες ότι...

Η Μεγάλη Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που κυκλοφόρησε γραμματόσημα, το 1840. Γι’ αυτό το λόγο είναι ακόμη η μόνη χώρα της οποίας το όνομα δεν αναγράφεται στα γραμματόσημά της.

Newsletter

Σήμερα


Τετάρτη
14
Ιανουαρίου
2026

Γιορτάζουν : Κανένας

1814
Η Δανία παραχωρεί τη Νορβηγία στη Σουηδία.
1941
Ο Έλληνας πυγμάχος Χριστοφορίδης κατακτά τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή κατηγορίας βαρέων βαρών.
1953
Ο στρατάρχης Τίτο εκλέγεται πρώτος Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.
1963
Η Γαλλία αρνείται την είσοδο της Βρετανίας στην ΕΟΚ.
1967
Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης αποκαλύπτουν ότι ο αμερικανικός στρατός διεξάγει πειράματα μικροβιολογικού πολέμου.
1991
Ο Σαντάμ Χουσεΐν καλεί τους συμπατριώτες του να αγωνιστούν μέχρι θανάτου για να μείνει το Ιράκ στο Κουβέιτ. Στη πρόσκληση αυτή τάχθηκαν υπέρ του Σαντάμ και οι ελληνικές τρομοκρατικές οργανώσεις.
1993
120 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, υπογράφουν στο Παρίσι τη σύμβαση για την κατάργηση των χημικών όπλων.