Γιατί η Τουρκία δεν υπογράφει τη σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας;

 


Γιατί η Τουρκία δεν υπογράφει τη σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας;

Η Τουρκία δεν προσχωρεί στη Σύμβαση του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας διότι θεωρεί ότι το Αιγαίο και το Κυπριακό δημιουργούν ένα πλαίσιο «δομικά ασύμμετρο» για τα συμφέροντά της, εξήγησε με τρόπο σαφή και ξεκάθαρο ο τέως πρωθυπουργός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος επανέλαβε με έντονο τρόπο ότι η Άγκυρα αντιμετωπίζει το ζήτημα όχι ως νομική διαφορά, αλλά ως υπαρξιακό ζήτημα.

Συνδέοντας το παρόν με το

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Νότιο Ισραήλ: Ένας υπερ-ορθόδοξος Εβραίος μιλά με έναν στρατιώτη σε στάση λεωφορείου κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας. Abir Sultan/EPA

Ήξερες ότι...

Μπανγκόκ σημαίνει «Χωριό που βρίσκεται δίπλα σε ρυάκι».

Newsletter

Σήμερα


Σάββατο
22
Νοεμβρίου
2025

Γιορτάζουν : Βαλέριος, Βαλεριανός, Βαλεριάνα, Βαλέρια, Βάλιος, Βάλια, Σεσίλια, Κεκίλια, Κικίλια, Φιλήμων, Φιλήμονας, Φιλημονή, Φιλημόνα, Φλημόνα

1699
Υπογράφεται η Συνθήκη του Πρεομπραζένσκογιε ανάμεσα στη Ρωσία, τη Δανία, τη Σαξονία και την Πολωνο-Λιθουανική Κοινοπολιτεία. Σε εφαρμογή της συνθήκης, ξεκινά τρεις μήνες αργότερα ο Μεγάλος Βόρειος Πόλεμος.
1955
Ιδρύεται το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (Ν.Ν.Α.). Θεμελιώθηκε το 1948.
2005
Το γερμανικό κοινοβούλιο εκλέγει την Άνγκελα Μέρκελ στο αξίωμα του καγκελάριου της Γερμανίας. Είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας, και πρώτος πρώην πολίτης της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας που υπήρξε καγκελάριος της επανενωμένης Γερμανίας.