Η Πολωνία ανοίγει και πάλι δύο συνοριακά περάσματα με τη Λευκορωσία

 


Η Πολωνία ανοίγει και πάλι δύο συνοριακά περάσματα με τη Λευκορωσία

Η Πολωνία ξανάνοιξε σήμερα δύο συνοριακά σημεία με τη Λευκορωσία, που ήταν κλειστά για αρκετά χρόνια λόγω της σημαντικής εισροής μεταναστών και των εντάσεων με το λευκορωσικό καθεστώς, στενό σύμμαχο της Μόσχας, σύμφωνα με την πολωνική συνοριοφυλακή.

  «Δύο σημεία ξανάνοιξαν», στην Κουζνίτσα Μπιαλοστότσκα και στο Μπομπροβνίκι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας συνόρων Αντρέι Γιούζβιακ.

«Η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των κατοίκων και των επιχειρηματιών (της περιοχής),

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τζαμπάλια, Γάζα: Κατεστραμμένα κτίρια στην Τζαμπάλια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Majdi Fathi/NurPhoto/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Ο κοντύτερος άνθρωπος που κατοίκησε επί της Γης ήταν ο νεπαλέζος αγρότης Τσάντρα Μπαχαντούρ Ντάνγκι. Είχε ύψος 0,546 μ., ζύγιζε 15 κιλά και φυσικά αποτελούσε επίλεκτο μέλος των Ρεκόρ Γκίνες.

Newsletter

Σήμερα


Τετάρτη
10
Δεκεμβρίου
2025
Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοκτησίας

Γιορτάζουν : Κανένας

1520
Ο Μαρτίνος Λούθηρος καίει δημόσια την Παπική Βούλα Exsurge Domine, η οποία καταδίκαζε τις θέσεις του και τον καλούσε να τις αποκηρύξει.
1893
Ο Χαρίλαος Τρικούπης "πιστώνεται" στη Βουλή των Ελλήνων την ιστορική φράση "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν".
1901
Απονεμήθηκαν τα πρώτα Βραβεία Νόμπελ.
1941
Β Παγκόσμιος Πόλεμος: Μάχη των Φιλιππίνων.
1948
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψηφίζει την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.