Γιατί βγαίνει η εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας όταν έχουμε ανομβρία (vid)

 


Γιατί βγαίνει η εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας όταν έχουμε ανομβρία (vid)

Την έξοδο της εικόνας της Παναγίας Ελεούσας αποφάσισε η αδελφότητα της Ι.Μ. Κύκκου μετά την παρατεταμένη ανομβρία που βιώνει τα τελευταία χρόνια η Κύπρος. 

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο Θεολόγος, Θεόδωρος Κυριακού, εξήγησε ότι «η Παναγία η Ελεούσα είναι μια από τις πιο σημαντικές, ίσως η πιο σημαντική εικόνα που υπάρχει στην Ορθοδοξία», σημειώνει, υπενθυμίζοντας ότι σύμφωνα με την παράδοση αγιογραφήθηκε από τον Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά.

Η εικόνα υπήρξε για

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τζαμπάλια, Γάζα: Κατεστραμμένα κτίρια στην Τζαμπάλια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Majdi Fathi/NurPhoto/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Ο κοντύτερος άνθρωπος που κατοίκησε επί της Γης ήταν ο νεπαλέζος αγρότης Τσάντρα Μπαχαντούρ Ντάνγκι. Είχε ύψος 0,546 μ., ζύγιζε 15 κιλά και φυσικά αποτελούσε επίλεκτο μέλος των Ρεκόρ Γκίνες.

Newsletter

Σήμερα


Τετάρτη
10
Δεκεμβρίου
2025
Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοκτησίας

Γιορτάζουν : Κανένας

1520
Ο Μαρτίνος Λούθηρος καίει δημόσια την Παπική Βούλα Exsurge Domine, η οποία καταδίκαζε τις θέσεις του και τον καλούσε να τις αποκηρύξει.
1893
Ο Χαρίλαος Τρικούπης "πιστώνεται" στη Βουλή των Ελλήνων την ιστορική φράση "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν".
1901
Απονεμήθηκαν τα πρώτα Βραβεία Νόμπελ.
1941
Β Παγκόσμιος Πόλεμος: Μάχη των Φιλιππίνων.
1948
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψηφίζει την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.