Μπανγκλαντές: Εκρήξεις στη Ντάκα εντείνουν την ένταση ενόψει δίκης Σέιχ Χάσινα

 


Μπανγκλαντές: Εκρήξεις στη Ντάκα εντείνουν την ένταση ενόψει δίκης Σέιχ Χάσινα

Δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν κοντά στο αεροδρόμιο της Ντάκα το βράδυ της Πέμπτης κλιμακώνοντας την ένταση καθώς το Μπανγκλαντές αναμένει την ετυμηγορία της Δευτέρας σε μια υπόθεση για φερόμενη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στο εσωτερικό της χώρας εις βάρος της πρώην πρωθυπουργού Σέιχ Χασίνα.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, αλλά οι εκρήξεις ενίσχυσαν την ανησυχία στην πρωτεύουσα η οποία ήδη κλυδωνίζεται από πολυήμερα επεισόδια πολιτικής βίας.

Η 78χρονη Χασίνα δικάζεται ερήμην με κατηγορίες

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Αμριτσάρ, Ινδία: Ένας καλλιτέχνης βάζει τις τελευταίες πινελιές σε μια ζωγραφιά του Βλαντιμίρ Πούτιν, δίπλα σε πορτρέτα των 14 πρωθυπουργών της Ινδίας από την ανεξαρτησία της χώρας, ενόψει της επίσημης επίσκεψης του Ρώσου προέδρου. Narinder Nanu/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Τελ Αβίβ σημαίνει Λόφος της Άνοιξης.

Newsletter

Σήμερα


Κυριακή
7
Δεκεμβρίου
2025
Διεθνής Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας

Γιορτάζουν : Αμβρόσιος, Αμβρόσης, Αμβροσία

1787
Το Ντελάγουερ γίνεται η πρώτη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Η.Π.Α.
1974
Επιστροφή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄στην Κύπρο μετά το φασιστικό πραξικόπημα της ελλαδικής Χούντας [15 Ιουλίου 1974] και την τούρκικη εισβολή [20 Ιουλίου 1974]. Παρά και την τυπικά πλέον αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης πραγμάτων στο νησί η Τουρκία επιμένει να έχει υπό την κατοχή της το 36% του κυπριακού εδάφους, αποδεικνύοντας τις επεκτατικές γεωστρατηγικές βλέψεις της, οι οποίες συνάδουν πλήρως με την εξυπηρέτηση των αμερικάνικων συμφερόντων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.