Ισραήλ: Drone από την Υεμένη έπληξε την πόλη Εϊλάτ -20 τραυματίες

 


Ισραήλ: Drone από την Υεμένη έπληξε την πόλη Εϊλάτ -20 τραυματίες

Η παραθαλάσσια πόλη Εϊλάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα, στο νότιο άκρο του Ισραήλ, επλήγη σήμερα το απόγευμα από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Οι υπηρεσίες παροχής πρώτων βοηθειών έκαναν λόγο για τουλάχιστον 20 τραυματίες «από τα θραύσματα», οι δύο εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Οι σειρήνες συναγερμού ήχησαν λίγο νωρίτερα, αφού εντοπίστηκε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος να πλησιάζει την περιοχή, προερχόμενο

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Χάρκοβο, Ουκρανία: Ουκρανοί στρατιώτες εκτοξεύουν ένα drone Avenger. Yevhen Titov/AP

Ήξερες ότι...

Κατά τον Μεσαίωνα, τα ζώα δικάζονταν ακόμη και με την ποινή του θανάτου. Το 1386, ένα γουρούνι καταδικάστηκε σε απαγχονισμό και αφού νωρίτερα του είχαν κόψει τα πόδια, με το αιτιολογικό της δολοφονίας ενός κοριτσιού. Πριν από την εκτέλεση, είχαν ντύσει το γουρούνι με τα ρούχα του θύματος.

Newsletter

Σήμερα


Κυριακή
28
Σεπτεμβρίου
2025
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λύσσας

Γιορτάζουν : Χαρίτων, Χαρίτωνας, Χαρίτος

1820
Η ντομάτα αποδεικνύεται δημόσια ασφαλής όταν ο Ρόμπερτ Τζόνσον τρώει 24 κιλά ντομάτες στο Σάλεμ της Μασσαχουσέτης.
1823
Ο Λέων ΙΒ εκλέγεται Πάπας.
1867
Το Τορόντο γίνεται πρωτεύουσα του Οντάριο.
1960
Το Μάλι εντάσσεται στον ΟΗΕ.
1974
Καθιερώνεται με νόμο η δημοτική γλώσσα στα ελληνικά δημοτικά σχολεία
1994
Από βύθιση του υπερωκεάνιου «Εσθονία» λόγω εισόδου νερού από την μπουκαπόρτα πνίγονται στη Βαλτική 852 άτομα.