Ζελένσκι: Δεχθήκαμε επίθεση από 3.500 drones και 190 πυραύλους τον Σεπτέμβριο

 


Ζελένσκι: Δεχθήκαμε επίθεση από 3.500 drones και 190 πυραύλους τον Σεπτέμβριο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία έχει εξαπολύσει μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα πάνω από 3.500 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) και σχεδόν 190 πυραύλους εναντίον της Ουκρανίας.

Υπήρξαν επίσης προκλήσεις κατά των εταίρων μας, σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Πρόκειται ακριβώς για το είδος της αεροπορικής τρομοκρατίας για την οποία η Ουκρανία ζητεί κοινή άμυνα --ώστε κανένας να

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Αγγλία: Μια διαφημιστική πινακίδα με τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ επικρίνει τις φορολογικές του συνεισφορές. Adrian Dennis/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Παραγουάη σημαίνει «Γεννημένος απ’ το νερό».

Newsletter

Σήμερα


Τετάρτη
19
Νοεμβρίου
2025
Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας

Γιορτάζουν : Κανένας

1443
Ο Χριστόφορος Κολόμβος αποβιβάζεται σε ένα νησί, που είχε εντοπίσει την προηγούμενη μέρα, και το ονομάζει San Juan Bautista (Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής). Αργότερα το νησί μετονομάστηκε σε Πουέρτο Ρίκο.
1943
Γερμανικά στρατεύματα επιτίθενται εναντίον της Σάμου. Επειδή η τροπή των επιχειρήσεων ήταν δυσμενής, το Στρατηγείο της Μ. Ανατολής διατάζει τους Ιερολοχίτες και τους Βρετανούς Κομάντος να εκκενώσουν το νησί. Κατά την εκκένωση, μαζί με τις παραπάνω δυνάμεις, μεταφέρθηκαν στην Τουρκία 12.800 Έλληνες πρόσφυγες και 8.000 Ιταλοί.