Νέος ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν

 


Νέος ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στο ανατολικό Αφγανιστάν, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) και το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS).

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Τζαλαλαμπάντ και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 10 χιλιόμετρα.

Τη νύχτα της Κυριακής η περιοχή συγκλονίστηκε από σεισμό 6 βαθμών, εξαιτίας του οποίου βρήκαν τον θάνατο περισσότεροι από 2.200

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Σουμάτρα, Ινδονησία: Βουδιστές ρίχνουν ψεύτικα χρήματα για να τιμήσουν τους προγόνους τους, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ των Πεινασμένων Πνευμάτων στον ναό Gunung Timur. Yt Hariono/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Ο τελευταίος στρατιώτης που σκοτώθηκε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ο Αμερικανός Χένρι Γκάνθερ. Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός υπογράφτηκε στις 11 το πρωί της 11ης Νοεμβρίου του 1918. Στις 11:01 ο Αμερικανός στρατιώτης δέχτηκε μια μοιραία σφαίρα στο κεφάλι!

Newsletter

Σήμερα


Τρίτη
9
Σεπτεμβρίου
2025

Γιορτάζουν : Ιωακείμ, Κιάρα, Κιαράν

1922
Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή η Σμύρνη παραδίδεται στους Τούρκους.
1926
Εκδηλώνεται στην Αθήνα το κίνημα του Κονδύλη με 300 νεκρούς.
1965
Μετά την εισβολή του κινεζικού στρατού, το Θιβέτ γίνεται επαρχία της Λαϊκής Δημοκρατία της Κίνας.
1991
Ανεξαρτητοποιείται από την ΕΣΣΔ η Δημοκρατία του Τατζικιστάν.
1993
Μετά τις αποχωρήσεις τεσσάρων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «πέφτει» και προκηρύσσονται εκλογές για τις 10 Οκτωβρίου.