Διπλασιάζεται ο τουρκικός στρατός στα κατεχόμενα-Φτάνει τους 100χιλ στρατιώτες

 


Διπλασιάζεται ο τουρκικός στρατός στα κατεχόμενα-Φτάνει τους 100χιλ στρατιώτες

Σε 100.000 στρατιώτες αναμένεται να φτάσει ο αριθμός των τουρκικών δυνάμεων στα κατεχόμενα, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Τα δημοσιεύματα επισημαίνουν ότι ο διοικητής των τουρκικών δυνάμεων στα κατεχόμενα αναβαθμίστηκε για πρώτη φορά σε αντιστράτηγο, γεγονός που θεωρείται ένδειξη περαιτέρω ενίσχυσης της στρατιωτικής παρουσίας.

Ο τίτλος, μάλιστα  του δημοσιεύματος TR-HABER αναφέρει πως ο τουρκικός στρατός στην Κύπρο μετατρέπεται σε περιφερειακή δύναμη.

Όπως αναφέρεται, οι “τουρκικές δυνάμεις στο ψευδοκράτος, που προηγουμένως αποτελούνταν

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λα Ράπιτα, Ισπανία: Εθελοντές βοηθούν στον καθαρισμό των δρόμων της καταλανικής πόλης μετά το πέρασμα της καταιγίδας Άλις. Davide Bonaldo/Sopa Images/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Η βασίλισσα Βικτωρία απαγόρευσε με νόμο την ομοφυλοφιλία των ανδρών, αλλά όχι και των γυναικών, διότι δεν πίστευε πως μπορεί να υπάρξει θηλυκή ομοφυλοφιλία. Άρα ο νόμος θα ήταν άχρηστος.

Newsletter

Σήμερα


Κυριακή
19
Οκτωβρίου
2025

Γιορτάζουν :Κλεοπάτρα, Κλειώ, Πάτρα, Πατρούλα, Πατρίτσα, Φίληξ, Φήλιξ, Φίληκας, Φίληξα, Φιλήκη

1863
Ο πρίγκιπας της Δανίας Γεώργιος Α ορκίζεται Βασιλιάς των Ελλήνων ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης.
1901
Αναστάτωση σημειώνεται στην Κωνσταντινούπολη από την είδηση της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, με τον σουλτάνο Αμπντούλ Χαμίτ Β να προσπαθεί να μεταπείσει τον Τσάρο Νικόλαο Β της Ρωσίας.
1933
Η Γερμανία αποσύρεται από την Κοινωνία των Εθνών.
1935
Η Κοινωνία των Εθνών επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στην φασιστική Ιταλία για την εισβολή της στην Αιθιοπία.
1960
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίζουν την επιβολή εμπάργκο στην κομμουνιστική Κούβα.
2003
Η Μητέρα Τερέζα αγιοποιείται από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β.
2005
Ξεκινά στην Βαγδάτη η δίκη του Σαντάμ Χουσεΐν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.