ΗΠΑ: Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα, με το βλέμμα στην Ουκρανία

 


ΗΠΑ: Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα, με το βλέμμα στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί πως ο ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα επιχειρήσει να «παίξει» μαζί του κατά τη συνάντησή τους αργότερα σήμερα (22:30 ώρα Ελλάδος) στην Αλάσκα και έχει διαμηνύσει πως σκοπός του είναι να εμπλέξει «σύντομα» τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε μελλοντικές ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία.

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση των ηγετών Ρωσίας και ΗΠΑ, η Ουκρανία βρίσκεται αντιμέτωπη με

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πόλη της Γάζας, Γάζα: Κάτοικοι εγκαταλείπουν τη βόρεια Γάζα μετά την εντολή των ισραηλινών δυνάμεων για εκκένωση προς τον νότο. Mahmoud Issa/Reuters

Ήξερες ότι...

Ο Ντεκάρτ ανακάλυψε το «Σύστημα Συντεταγμένων», παρατηρώντας μια μύγα να περπατάει σ’ ένα ταβάνι με πλακάκια.

Newsletter

Σήμερα


Παρασκευή
12
Σεπτεμβρίου
2025

Γιορτάζουν : Κανένας

1185
Ένα μέλος του Οίκου των Αγγέλων, ο Ισαάκιος Β έγινε Αυτοκράτορας του Βυζαντίου.
1906
Παραιτείται ο αρμοστής της Κρήτης πρίγκιπας Γεώργιος και αντικαταστάτης του αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Ζαΐμης.
1943
Τμήματα ανταρτών υπό τον Καπετάν Μπαντουβά, μετά οκτάωρο σκληρό αγώνα, αποκρούουν ισχυρές γερμανικές επιθέσεις στη Σύμη Βιάνου του Νομού Ηρακλείου, προκαλώντας σε αυτές σοβαρές απώλειες.
1980
Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία υπό την ηγεσία του στρατηγού Κενάν Εβρέν.