Φωτιές στη Λεμεσό: «Μου είπαν πάρε τους στις Κυβίδες. Τους λέω θα καούμε...»

 


Φωτιές στη Λεμεσό: «Μου είπαν πάρε τους στις Κυβίδες. Τους λέω θα καούμε...»

Σε έντονα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα, οι κοινοτάρχες των περιοχών που επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά στην ορεινή Λεμεσό κατέθεσαν, την Τρίτη, στην κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εσωτερικών, Γεωργίας και Περιβάλλοντος, τις δικές τους συγκλονιστικές μαρτυρίες για τα όσα βίωσαν. Ταυτόχρονα, κατέθεσαν και τις εισηγήσεις τους, μετά τη διαπίστωση από μέρους τους κενών.

Πρώτη κλήθηκε να μοιραστεί με τους Βουλευτές όσα βίωσαν η κοινοτάρχης Μαλιάς, από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά. Η

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πόλη της Γάζας, Γάζα: Κάτοικοι εγκαταλείπουν τη βόρεια Γάζα μετά την εντολή των ισραηλινών δυνάμεων για εκκένωση προς τον νότο. Mahmoud Issa/Reuters

Ήξερες ότι...

Ο Ντεκάρτ ανακάλυψε το «Σύστημα Συντεταγμένων», παρατηρώντας μια μύγα να περπατάει σ’ ένα ταβάνι με πλακάκια.

Newsletter

Σήμερα


Πέμπτη
11
Σεπτεμβρίου
2025

Γιορτάζουν : Ευανθία, Εύα, Ευάνθης, Ευφρόσυνος, Φρόσυνος

1297
Στην Μάχη του Στέρλινγκ οι Σκωτσέζοι υπό τον Γουίλιαμ Γουάλας νικούν τους Άγγλους.
1609
Ο εξερευνητής Χένρι Χάντσον ανακαλύπτει το νησί του Μανχάταν.
1973
Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Χιλή υπό την ηγεσία του στρατηγού Αουγκούστο Πινοσέτ και με τη βοήθεια και χρηματοδότηση των ΗΠΑ, ανατρέπει τον δημοκρατικά εκλεγμένο σοσιαλιστή πρόεδρο Σαλβαδόρ Αλιέντε. Η χούντα θα κρατήσει 17 έτη.
2001
Επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου 2001: Δύο επιβατικά αεροσκάφη υπό τον έλεγχο τρομοκρατών προσκρούουν στους δίδυμους πύργους του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, που καταρρέουν ύστερα από 63 και 100 λεπτά αντίστοιχα.Ο απολογισμός: περίπου 3000 νεκροί και 3000 τραυματίες.
2004
Πτώση ελικοπτέρου Σινούκ στη θάλασσα ανοικτά του Αγίου Όρους. Σκοτώνονται όλοι οι επιβαίνοντες, ανάμεσά τους και ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος Ζ με τους συνεργάτες του ιερωμένους.