Συρία: Ξεκίνησαν πάλι οι συγκρούσεις στη Σουέιντα- Στους 248 οι νεκροί

 


Συρία: Ξεκίνησαν πάλι οι συγκρούσεις στη Σουέιντα- Στους 248 οι νεκροί

Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε συριακά κυβερνητικά στρατεύματα και ντόπιους Δρούζους μαχητές επαναλήφθηκαν στη νότια δρουζική πόλη Σουέιντα νωρίς σήμερα, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η κατάπαυση του πυρός που είχε ανακοινωθεί μόλις μερικές ώρες νωρίτερα με σκοπό να βάλει τέλος στις πολυήμερες συγκρούσεις μεταξύ θρησκευτικών ομάδων, που έχουν προκαλέσει τον θάνατο 248 ανθρώπων στην πόλη αυτή από την Κυριακή, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Σουμάτρα, Ινδονησία: Βουδιστές ρίχνουν ψεύτικα χρήματα για να τιμήσουν τους προγόνους τους, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ των Πεινασμένων Πνευμάτων στον ναό Gunung Timur. Yt Hariono/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Ο τελευταίος στρατιώτης που σκοτώθηκε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ο Αμερικανός Χένρι Γκάνθερ. Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός υπογράφτηκε στις 11 το πρωί της 11ης Νοεμβρίου του 1918. Στις 11:01 ο Αμερικανός στρατιώτης δέχτηκε μια μοιραία σφαίρα στο κεφάλι!

Newsletter

Σήμερα


Τρίτη
9
Σεπτεμβρίου
2025

Γιορτάζουν : Ιωακείμ, Κιάρα, Κιαράν

1922
Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή η Σμύρνη παραδίδεται στους Τούρκους.
1926
Εκδηλώνεται στην Αθήνα το κίνημα του Κονδύλη με 300 νεκρούς.
1965
Μετά την εισβολή του κινεζικού στρατού, το Θιβέτ γίνεται επαρχία της Λαϊκής Δημοκρατία της Κίνας.
1991
Ανεξαρτητοποιείται από την ΕΣΣΔ η Δημοκρατία του Τατζικιστάν.
1993
Μετά τις αποχωρήσεις τεσσάρων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «πέφτει» και προκηρύσσονται εκλογές για τις 10 Οκτωβρίου.