Στις 19/10 οι «προεδρικές» στα κατεχόμενα-Πάνω από 215.000 οι ψηφοφόροι

 


Στις 19/10 οι «προεδρικές» στα κατεχόμενα-Πάνω από 215.000 οι ψηφοφόροι

Η 19η Οκτωβρίου 2025 είναι η προβλεπόμενη ημερομηνία διεξαγωγής των «προεδρικών εκλογών», δήλωσε ο «πρόεδρος» του «ανωτάτου δικαστήριού», Μπερτάν Οζέρνταγ.

Στις αρχές Μαΐου, είπε, ο αριθμός των ψηφοφόρων ήταν 215.611.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Οζέρνταγ μιλώντας σε εκπομπή του παράνομου «Μπαϊράκ» πρόσθεσε πως οι προεκλογικοί περιορισμοί θα αρχίσουν στις 24 Αυγούστου, 60 ημέρες πριν την ημερομηνία των «προεδρικών».

Αναφερόμενος στις «προεδρικές» του 2020 είπε ότι τότε υπήρχαν 198.957

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πόλη της Γάζας, Γάζα: Κάτοικοι εγκαταλείπουν τη βόρεια Γάζα μετά την εντολή των ισραηλινών δυνάμεων για εκκένωση προς τον νότο. Mahmoud Issa/Reuters

Ήξερες ότι...

Ο Ντεκάρτ ανακάλυψε το «Σύστημα Συντεταγμένων», παρατηρώντας μια μύγα να περπατάει σ’ ένα ταβάνι με πλακάκια.

Newsletter

Σήμερα


Παρασκευή
12
Σεπτεμβρίου
2025

Γιορτάζουν : Κανένας

1185
Ένα μέλος του Οίκου των Αγγέλων, ο Ισαάκιος Β έγινε Αυτοκράτορας του Βυζαντίου.
1906
Παραιτείται ο αρμοστής της Κρήτης πρίγκιπας Γεώργιος και αντικαταστάτης του αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Ζαΐμης.
1943
Τμήματα ανταρτών υπό τον Καπετάν Μπαντουβά, μετά οκτάωρο σκληρό αγώνα, αποκρούουν ισχυρές γερμανικές επιθέσεις στη Σύμη Βιάνου του Νομού Ηρακλείου, προκαλώντας σε αυτές σοβαρές απώλειες.
1980
Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία υπό την ηγεσία του στρατηγού Κενάν Εβρέν.