Αναφορά Μακρόν στην προστασία κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στη θάλασσα

 


Αναφορά Μακρόν στην προστασία κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στη θάλασσα

Ιδιαίτερη μνεία στην Ελλάδα και την Κύπρο έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση της Κομισιόν και του Κύπριου επιτρόπου, Κώστα Καδή, με αντικείμενο την προστασία των ωκεανών. Ο κ. Μακρόν αναφέρθηκε με έμφαση στην ανάγκη υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών-μελών της ΕΕ, με φόντο τις προκλήσεις που αφορούν την παράνομη αλιεία και την ασφάλεια των θαλάσσιων περιοχών.

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε: «Αν θέλουμε

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τανεγκασίμα, Ιαπωνία: Φωτογραφία με μεγάλη έκθεση απεικονίζει την εκτόξευση πυραύλου H-2A που μεταφέρει τον παγκόσμιο δορυφόρο παρατήρησης GOSAT-GW, με αποστολή την παρακολούθηση των αερίων του θερμοκηπίου και του υδρολογικού κύκλου, από το Διαστημικό Κέντρο Τανεγκασίμα στη νότια Ιαπωνία. Kotaro Ueda/AP

Ήξερες ότι...

Η παλιότερη τοιχογραφία βρέθηκε στην Ιταλία και είναι ηλικίας 35.000 ετών. Αναπαριστά δύο ζώα κι έναν άνθρωπο που φορά μάσκα!

Newsletter

Σήμερα


Δευτέρα
30
Ιουνίου
2025

Γιορτάζουν : Απόστολος, Τόλης, Αποστολία, Λία, Αποστολίνα, Πολίνα, Αποστόλης

1651
Τελειώνει μία από τις μεγαλύτερες μάχες του 17ου αιώνα, η Μάχη του Μπερεστέτσκο της Ουκρανίας, όπου συγκρούστηκαν οι πολωνικές και οι ουκρανικές δυνάμεις, με την τελική επικράτηση των Πολωνών.
1905
Δημοσιεύεται η εργασία του Αϊνστάιν «Επί της Ηλεκτροδυναμικής των κινουμένων σωμάτων»: το γενέθλιο της Ειδικής Θεωρίας της Σχετικότητας.
1908
Έκρηξη μετεωρίτη στην Τουνγκούσκα στη Σιβηρία καταστρέφει τα πάντα σε ακτίνα 50 km.
1938
Κυκλοφορεί το πρώτο κόμικ με περιπέτειες του Σούπερμαν.
1960
Το Κονγκό ανεξαρτητοποιείται από το Βέλγιο.
1997
Η Κίνα αποκτά και πάλι την κυριαρχία του Χονγκ Κονγκ μετά από 156 χρόνια Βρετανικής αποικιακής κυριαρχίας.