Το Κίεβο αρνείται ότι ανέβαλε ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου


Το Κίεβο αρνείται ότι ανέβαλε ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου

Η Ουκρανία αρνήθηκε σήμερα ρωσικούς ισχυρισμούς ότι ανέβαλε επ΄αόριστον ανταλλαγές αιχμαλώτων, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι παίζει βρώμικα παιχνίδια, αφότου ρωσικά πλήγματα με πυραύλους και βόμβες στο Χάρκοβο προκάλεσαν τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 22.

Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) στην περιοχή της Μόσχας.

Σε έναν δεύτερο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη τη Δευτέρα, οι δύο

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μέκκα, Σαουδική Αραβία: Μουσουλμάνοι προσκυνητές συγκεντρώνονται στο Τζαμπάλ αλ-Ράχμα, γνωστό και ως Όρος Αραφάτ. Khaled Abdullah/Reuters

Ήξερες ότι...

Οι HΠA αγόρασαν την Αλάσκα από τη Ρωσία προς 2,5 δεκάρες το στρέμμα και το Μανχάταν από τους Ινδιάνους με 24 δολάρια.

Newsletter

Σήμερα


Κυριακή
8
Ιουνίου
2025
Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

Γιορτάζουν : Καλλιόπη, Καλλιοπία, Πόπη, Κάλια

452
Οι Ούννοι, με επικεφαλής τον Αττίλα, εισβάλλουν στην Ιταλία.
1869
Ο Ιβ ΜακΓκάφι παίρνει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την πρώτη ηλεκτρική σκούπα.
1896
Η πρώτη κλοπή αυτοκινήτου δηλώνεται στο αστυνομικό τμήμα του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη.
1932
Κατατίθεται και ψηφίζεται στην ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο περί κοινωνικών ασφαλίσεων κι έτσι μπαίνουν οι βάσεις για την ίδρυση του ΙΚΑ.
1949
Το FBI εκδίδει λίστα κομμουνιστών, μεταξύ των οποίων και πολλοί καλλιτέχνες.
2000
Η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δολοφονεί τον Βρετανό στρατιωτικό ακόλουθο Στίβεν Σόντερς στη λεωφόρο Κηφισίας.