Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας κέντρων διανομής βοήθειας στη Γάζα


Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας κέντρων διανομής βοήθειας στη Γάζα

Το Ανθρωπιστικό Ίδρυμα για τη Γάζα (GHF), νεοσύστατη οργάνωση υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, ανέστειλε επ’ αόριστον την επαναλειτουργία των κέντρων διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας που διαχειρίζεται, τα οποία αρχικά είχε ανακοινώσει πως σκόπευε να ανοίξουν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι δρόμοι που οδηγούν σε αυτά μετατράπηκαν σε «ζώνες μαχών», σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Καθώς ο καταστροφικός πόλεμος οδεύει να συμπληρώσει είκοσι μήνες μεθαύριο Σάββατο, με

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τελ Αβίβ, Ισραήλ: Το σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ αναχαιτίζει πυραύλους κατά τη διάρκεια ιρανικής επίθεσης πάνω από το Τελ Αβίβ. Léo Corrêa/AP

Ήξερες ότι...

Οι ιερείς στην αρχαία Αίγυπτο ξύριζαν όλες τις τρίχες από το σώμα τους, ακόμα και από τα βλέφαρα!

Newsletter

Σήμερα


Παρασκευή
20
Ιουνίου
2025
Παγκόσμια ημέρα για τους Πρόσφυγες

Γιορτάζουν : Κανένας

1214
Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αποκτά καταστατικό χάρτη.
1605
Ο πρώτος Ψευδοδημήτριος εισέρχεται θριαμβευτικά στη Μόσχα.
1840
Ο Σάμουελ Μορς κερδίζει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον τηλέγραφο.
1938
Δημιουργείται η Σημαία της Αργεντινής.
1978
Στις 23:05 σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών Ρίχτερ συγκλονίζει τη Θεσσαλονίκη. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 35 χλμ. Α-ΒΑ της Θεσσαλονίκης, στο χωριό Προφήτης στη λίμνη Βόλβη. Είχε διάρκεια 15 δευτερόλεπτα και προκάλεσε πολλές ζημιές στην πόλη με αποκορύφωμα την κατάρρευση της οικοδομής στην Πλατεία Ιπποδρομίου. Ο σεισμός άφησε πίσω του 40 περίπου νεκρούς και μια φοβισμένη πόλη.