Ανησυχία προκαλεί στη Μόσχα το αμερικανικό αμυντικό πρόγραμμα «Χρυσός Θόλος»

 


Ανησυχία προκαλεί στη Μόσχα το αμερικανικό αμυντικό πρόγραμμα «Χρυσός Θόλος»

Η Ρωσία θεωρεί το αμυντικό πρόγραμμα των ΗΠΑ «Χρυσός Θόλος» (Golden Dome) ως αιτία σοβαρής ανησυχίας αλλά δεν θεωρεί ότι υπάρχει λόγος για οποιονδήποτε πανικό, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Το εν λόγω πρόγραμμα προϋπολογισμού 175 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο προτάθηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, έχει στόχο να αντιμετωπίσει τις απειλές από την Κίνα και τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πόλη της Γάζας, Γάζα: Παλαιστίνιοι περιμένουν να παραλάβουν τρόφιμα στη συνοικία Ριμάλ, στο κεντρικό τμήμα της Πόλης της Γάζας. Xinhua/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου είναι το Ερμιτάζ, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Οι επισκέπτες θα πρέπει να περπατήσουν 20 χιλιόμετρα, αν θέλουν να περιηγηθούν τις 322 αίθουσες του μουσείου, το οποίο φιλοξενεί 3 εκατομμύρια αριστουργήματα.

Newsletter

Σήμερα


Τετάρτη
23
Ιουλίου
2025

Γιορτάζουν : Κανένας

1821
Μετά από συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Ελλήνων και Οθωμανών στις 21 Ιουλίου, η Μονεμβασιά παραδίδεται στους Έλληνες. Η άλωση του κάστρου συνετέλεσε πολύ στην πτώση του ηθικού των Τούρκων της Τριπολιτσάς.
1903
Η Ford Motor Company πουλά το πρώτο της αυτοκίνητο, μοντέλο Α, το οποίο κοστίζει 750 δολάρια και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 45 χλμ/ώρα. Σχεδιαστής του ήταν ο Χένρυ Φορντ.
1952
Αιγυπτιακό πραξικόπημα. Ομάδα νεαρών αξιωματικών στρατού και αεροπορίας κατέλαβαν το Κάιρο και μεγάλες πόλεις. Τρεις ημέρες αργότερα το πραξικόπημα χαρακτηρίζεται επανάσταση, (Ιουλιανή επανάσταση), και ο Βασιλεύς Φαρούκ υποχρεώθηκε σε παραίτηση υπέρ του διαδόχου και να εγκαταλείψει την Αίγυπτο.
1974
Αποκατάσταση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος στην Ελλάδα.
2007
Πτώση αεροσκάφους CL-415 κατά τη διάρκεια πυρόσβεσης, στα Στύρα Ευβοίας