Γάζα: 52 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

 


Γάζα: 52 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τους βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού, που ενέτεινε την επίθεσή του στον ρημαγμένο από τον πόλεμο παλαιστινιακό θύλακα.

Ο ισραηλινός βομβαρδισμός της Γάζας συνεχίστηκε από τα μεσάνυχτα και κατά τις πρώτες ώρες της ημέρας, προκαλώντας τον θάνατο 52 μαρτύρων, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας Μαχμούντ Μπασάλ. Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πως οι βομβαρδισμοί συνεχίζονταν

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πεκίνο, Κίνα: Ανθρωποειδές ρομπότ σερβίρει ποτό σε πελάτη στο καλλιτεχνικό πάρκο της πόλης. VCG/Getty Images

Ήξερες ότι...

Το 1993, οι επιστήμονες εντόπισαν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ηφαιστείων στο βυθό του Νοτίου Ειρηνικού Ωκεανού. Πρόκειται για μια περιοχή ίση σε έκταση με τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκονται 1.133 ηφαιστειακοί κώνοι.

Newsletter

Σήμερα


Παρασκευή
15
Αυγούστου
2025
Παγκόσμια Ημέρα Φάρων

Γιορτάζουν : Παναγιώτης, Παναγιώτα, Γιώτα, Παναγιούλα, Γιούλα, Δέσποινα, Δέσπω, Ντέπη, Πέπη, Μαρία, Μαργέτα, Μάριος, Μάρω, Μαριώ, Μαρίκα, Μαίρη, Μιρέλλα, Γεσθημανή, Ελώνα,Ηλιοστάλακτη, Θεοτόκης, Θεοτοκία, Κρυστάλλω,Πρέσβεια, Συμέλα

1877
Ο Τόμας Έντισον πραγματοποιεί την πρώτη ηχογράφηση στην ανθρώπινη ιστορία, με το παιδικό τραγούδι Mary had a little lab.
1945
Η Ιαπωνία παραδίδεται «άνευ όρων» στις ΗΠΑ.
1961
Αρχίζει να χτίζεται το «Τείχος του Αίσχους» στο Βερολίνο, που για χρόνια θα χωρίζει τη Γερμανία σε ανατολική και δυτική.
1962
Η Ολλανδία υπογράφει συμφωνία με την οποία παραχωρεί στην Ινδονησία τη διακυβέρνηση της Νέας Γουινέας.
1969
Αρχίζει το θρυλικό μουσικό φεστιβάλ του Γούντστοκ, το οποίο έσπευσαν να παρακολουθήσουν χιλιάδες άνθρωποι. Ανάμεσα στους μουσικούς, που συμμετείχαν ήταν ο Κάρλος Σαντάνα, ο Τζίμι Χέντριξ, ο Τζο Κόκερ, οι Stills, οι Nash και πολλοί άλλοι.
1975
Λαμβάνει χώρα το στρατιωτικό πραξικόπημα στο Μπαγκλαντές, κατά το οποίο δολοφονείται ο Σεΐχ Μουτζίμπ, Πρόεδρος του Μπαγκλαντές.
1994
Την τέταρτη θέση κατακτά η εθνική ομάδα μπάσκετ της Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ 94, που διεξήχθη στον Καναδά.
1998
Λαμβάνει χώρα ο βομβαρδισμός της πόλης Όμαζ, στη Νότια Ιρλανδία, κατά τον οποίο σκοτώθηκαν 29 άνθρωποι. Πρόκειται για τη χειρότερη επίθεση από το 1960-1990, οπότε ήταν η περίοδος τεταμένων σχέσεων μεταξύ τους παραστρατιωτικούς οργανισμούς, την αστυνομία και το βρετανικό στρατό.