Η δημοκρατία η πρώτη γραμμή της άμυνάς μας λέει ο ΓΓ του ΣτΕ

 


Η δημοκρατία η πρώτη γραμμή της άμυνάς μας λέει ο ΓΓ του ΣτΕ

Η Ευρώπη σήμερα αντιμετωπίζει έναν πόλεμο, μεταβαλλόμενες γεωπολιτικές συνθήκες, δημοκρατική οπισθοδρόμηση, αυξανόμενη ατιμωρησία, κλιματική κρίση, παραπληροφόρηση, ραγδαία τεχνολογική αλλαγή και μια υποχώρηση από τη συνεργασία στον εθνικισμό και τον προστατευτισμό, αναφέρει ο ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) Alain Berset στην εισαγωγή της έκθεσής του για το 2025 με τίτλο «Προς ένα Νέο Δημοκρατικό Σύμφωνο για την Ευρώπη», που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Ο κ. Berset σημειώνει ότι όλα αυτά απειλούν

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πόλη της Γάζας, Γάζα: Κάτοικοι εγκαταλείπουν τη βόρεια Γάζα μετά την εντολή των ισραηλινών δυνάμεων για εκκένωση προς τον νότο. Mahmoud Issa/Reuters

Ήξερες ότι...

Ο Ντεκάρτ ανακάλυψε το «Σύστημα Συντεταγμένων», παρατηρώντας μια μύγα να περπατάει σ’ ένα ταβάνι με πλακάκια.

Newsletter

Σήμερα


Πέμπτη
11
Σεπτεμβρίου
2025

Γιορτάζουν : Ευανθία, Εύα, Ευάνθης, Ευφρόσυνος, Φρόσυνος

1297
Στην Μάχη του Στέρλινγκ οι Σκωτσέζοι υπό τον Γουίλιαμ Γουάλας νικούν τους Άγγλους.
1609
Ο εξερευνητής Χένρι Χάντσον ανακαλύπτει το νησί του Μανχάταν.
1973
Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Χιλή υπό την ηγεσία του στρατηγού Αουγκούστο Πινοσέτ και με τη βοήθεια και χρηματοδότηση των ΗΠΑ, ανατρέπει τον δημοκρατικά εκλεγμένο σοσιαλιστή πρόεδρο Σαλβαδόρ Αλιέντε. Η χούντα θα κρατήσει 17 έτη.
2001
Επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου 2001: Δύο επιβατικά αεροσκάφη υπό τον έλεγχο τρομοκρατών προσκρούουν στους δίδυμους πύργους του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, που καταρρέουν ύστερα από 63 και 100 λεπτά αντίστοιχα.Ο απολογισμός: περίπου 3000 νεκροί και 3000 τραυματίες.
2004
Πτώση ελικοπτέρου Σινούκ στη θάλασσα ανοικτά του Αγίου Όρους. Σκοτώνονται όλοι οι επιβαίνοντες, ανάμεσά τους και ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος Ζ με τους συνεργάτες του ιερωμένους.