Μεγάλη επιτυχία η αντικατοχική εκδήλωση χθες, λέει η «Αδούλωτη Κερύνεια»

 


Μεγάλη επιτυχία η αντικατοχική εκδήλωση χθες, λέει η «Αδούλωτη Κερύνεια»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η χθεσινή αντικατοχική εκδήλωση καταδίκης της παράνομης επίσκεψης Ερτογαν στα κατεχόμενα, η οποία οργανώθηκε στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου  με πρωτοβουλία της Ένωσης Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια, που την στήριξε.

Όπως αναφέρεται, ήταν μια καθόλα ζωντανή ειρηνική εκδήλωση με ξεκάθαρα μηνύματα. Οι πρόσφυγες και εκτοπισμένοι απόδειξαν για ακόμη μια φορά, παρά τα  50 χρόνια μετά, ότι δεν ξεχνούν, και  με πίστη

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πόλη της Γάζας, Λωρίδα της Γάζας: Ένας άνδρας κοιτάζει έξω από ένα παράθυρο, καθώς Παλαιστίνιοι αναζητούν θύματα από τη νυχτερινή ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε σπίτι στο προσφυγικό στρατόπεδο αλ-Σάτι. Mahmoud Issa/Reuters

Ήξερες ότι...

Τον 15ο αιώνα, στη Βαυαρία, τα μέλη της ευαγγελικής σέκτας «Αδερφότητα της Μοραβίας», εξαιτίας της αποστροφής τους απέναντι στη βία και την αιματοχυσία, όταν έπρεπε να εκτελέσουν κάποιον, τον γαργαλούσαν μέχρι θανάτου!

Newsletter

Σήμερα


Πέμπτη
17
Ιουλίου
2025
Παγκόσμια Ημέρα Διεθνούς Δικαιοσύνης

Γιορτάζουν : Μαρίνα, Μαρίνος, Αλίκη

180
Δώδεκα άνθρωποι εκτελούνται στη Βόρεια Αφρική λόγω της χριστιανικής τους πίστης. Πρόκειται για την παλαιότερη καταγραφή Χριστιανισμού σ εκείνη την περιοχή.
1751
Ίδρυση της «Αρχαίας Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας», ή αλλιώς ονομαζόμενης «Μεγάλης Στοάς των Ελευθέρων και Αποδεκτών Τεκτόνων της Αγγλίας».
1815
Ο Μέγας Ναπολέων παραδίνεται στις βρετανικές δυνάμεις στο Ροσφόρ.
1912
Οι κάτοικοι της Ικαρίας εκδιώκουν τις τουρκικές αρχές και ανακηρύσσουν την "Ικαριακήν Πολιτείαν".
1913
Συνέρχεται στο Βουκουρέστι συνδιάσκεψη των εμπολέμων στην οποία παρίσταται ο Πρωθυπουργός Ελ. Βενιζέλος.
1945
Ο Ιερός Λόχος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για να επιστρέψει στην Ελλάδα.
1953
Πόλεμος της Κορέας: Το Τάγμα ΕΚΣΕ στην Κορέα αποκρούει ισχυρή κινεζική επίθεση στο Β.Δ. τμήμα της Ζουγκάμ - Νι.