Νιγηρία: Τουλάχιστον 26 νεκροί από την επίθεση ενόπλων σε ορυχείο χρυσού


Νιγηρία: Τουλάχιστον 26 νεκροί από την επίθεση ενόπλων σε ορυχείο χρυσού

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Πέμπτη από ενόπλους σε αυτοσχέδιο ορυχείο χρυσού στην πολιτεία Ζάμφαρα της βορειοδυτικής Νιγηρίας, ανακοίνωσε χθες Σάββατο η Διεθνής Αμνηστία.

Την Παρασκευή ο Γιαχάγια Αντάμου Γκομπιράουα, εκπρόσωπος τοπικού συνδικάτου εργαζομένων στον τομέα της εξόρυξης, είχε ενημερώσει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) πως «ληστές» επιτέθηκαν στο ορυχείο το μεσημέρι της Πέμπτης, σκοτώνοντας «19 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων πέντε μελών πολιτοφυλακής που φρόντιζε για την ασφάλεια των εργατών».

Οι δράστες

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πόλη της Γάζας, Γάζα: Αυτοσχέδιες σκηνές στεγάζουν Παλαιστίνιους που στερούνται στέγης, τροφής και καθαρού νερού στην περιοχή αλ-Μακούσι. Anadolu/Getty Images

Ήξερες ότι...

Η χειραψία παλιά γινόταν για να δείχνει κανείς πως είναι άοπλος!

Newsletter

Σήμερα


Τετάρτη
18
Ιουνίου
2025

Γιορτάζουν : Κανένας

1815
Γίνεται η μάχη του Βατερλώ, την οποία ο Ναπολέων έχασε από Άγγλους και Πρώσσους.
1953
Ανακηρύσσεται η Δημοκρατία της Αιγύπτου και καταργείται η Βασιλεία.
1967
Ο Τζίμι Χέντριξ βάζει φωτιά στην κιθάρα του πάνω στη σκηνή του Μοντερέι Ποπ Φεστιβάλ.
1983
Η αστροναύτης Σάλλυ Ράιντ γίνεται η πρώτη Αμερικανίδα που πετάει στο διάστημα.
1989
Διεξάγονται στην Ελλάδα ταυτόχρονα Εθνικές εκλογές και Ευρωεκλογές. Στις Εθνικές εκλογές νικητής η Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν κατορθώνει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και αργότερα ορίζεται νέα ημερομηνία Εθνικών εκλογών η 5η Νοεμβρίου.