Σταθεροποίηση δολαρίου μετά την άνοδο - Ο Τραμπ μετριάζει την κριτική στη FED


Σταθεροποίηση δολαρίου μετά την άνοδο - Ο Τραμπ μετριάζει την κριτική στη FED

Το δολάριο ΗΠΑ σημείωσε απότομη άνοδο και στη συνέχεια σταθεροποιήθηκε την Τετάρτη, καθώς ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποχώρησε από τις απειλές για αποπομπή του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), Τζερόμ Πάουελ, προκαλώντας ανακούφιση στους επενδυτές, ενώ η αισιοδοξία γύρω από εμπορικές συμφωνίες οδήγησε σε ανάκαμψη του επενδυτικού κλίματος.  

Οι αγορές αυτή την εβδομάδα προσπαθούσαν να διαχειριστούν την ιδέα ότι η ανεξαρτησία της Fed μπορεί να απειλείται, μετά τις επανειλημμένες

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τελ Αβίβ, Ισραήλ: Το σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ αναχαιτίζει πυραύλους κατά τη διάρκεια ιρανικής επίθεσης πάνω από το Τελ Αβίβ. Léo Corrêa/AP

Ήξερες ότι...

Οι ιερείς στην αρχαία Αίγυπτο ξύριζαν όλες τις τρίχες από το σώμα τους, ακόμα και από τα βλέφαρα!

Newsletter

Σήμερα


Σάββατο
21
Ιουνίου
2025
Παγκόσμια ημέρα της Μουσικής

Γιορτάζουν : Κανένας

1734
Στο Μόντρεαλ της Νέας Γαλλίας (στο σημερινό Καναδά), η σκλάβα Μαρί-Ζοζέφ Ανζελίκ απαγχονίζεται, αφού πρώτα βασανίστηκε δημόσια και ομολόγησε την ενοχή της για τον εμπρησμό που κατέστρεψε μεγάλο μέρος της πόλης.
1919
Γενική απεργία στην Γουίνιπεγκ του Καναδά καταστέλεται βιαίως από την αστυνομία, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο απεργών και τον τραυματισμό άλλων δεκαπέντε («Ματωμένο Σάββατο»).
1994
Η ελληνική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δίνει τον πρώτο της αγώνα σε παγκόσμιο κύπελλο και χάνει από την Αργεντινή με 4–0. Τρία γκολ σημειώνει ο Μπατιστούτα και ένα ο Μαραντόνα.