Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Η ιστορική μνήμη μετατρέπεται σε ώριμη δύναμη


Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Η ιστορική μνήμη μετατρέπεται σε ώριμη δύναμη

Πενήντα οκτώ χρόνια μετά το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο, ότι η ιστορική μνήμη μετατρέπεται σήμερα σε «ώριμη δύναμη».

 Με ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός απέδωσε φόρο τιμής στους αγωνιστές της αντίστασης, τονίζοντας πως η Ελλάδα απαντά στις προκλήσεις του παρόντος με πίστη στη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό.

Διαβάστε ακόμη: Τασούλας: Η Κύπρος το βαρύτατο τίμημα της χούντας

  «Υπερβαίνουμε τις

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λωρίδα της Γάζας: Φωτογραφία που τραβήχτηκε από την ισραηλινή πλευρά των συνόρων με τη Γάζα δείχνει κατεστραμμένα κτίρια στον βόρειο τομέα της πολιορκημένης παλαιστινιακής περιοχής. Jack Guez/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Το αρχαιότερο γνωστό λαχανικό είναι ο αρακάς.

Σήμερα


Κυριακή
25
Μαΐου
2025

Γιορτάζουν : Κανένας

1521
Τερματίζεται η Δίαιτα της Βορμς όταν ο Κάρολος Ε, αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, εκδίδει το Ένδικτο της Βορμς με το οποίο κρίνει παράνομο τον Μαρτίνο Λούθηρο.
1925
Η «Δίκη των Πιθήκων» στις ΗΠΑ: Ο Τζον Σκόουπς καταδικάζεται επειδή δίδασκε τη Θεωρία της Εξελίξεως του Δαρβίνου στο σχολείο.
1973
Το αντιτορπιλικό Βέλος ΙΙ ενώ συμμετείχε σε άσκηση του NATO, για να αντισταθεί στην στρατιωτική δικτατορία της Ελλάδας στασίασε και αγκυροβόλησε στο Φιουμιτσίνο της Ιταλίας, αρνούμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy