Οι Ουκρανοί στρατιώτες έχουν εκδιωχθεί από το 99,5% της περιοχής του Κουρσκ


Οι Ουκρανοί στρατιώτες έχουν εκδιωχθεί από το 99,5% της περιοχής του Κουρσκ

Οι ρωσικές δυνάμεις εκδίωξαν τους Ουκρανούς στρατιώτες από σχεδόν ολόκληρη την περιοχή του Κουρσκ, ανέφερε σήμερα ο αρχηγός του ρωσικού στρατού Βαλέρι Γκεράσιμοφ.

«Το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής όπου έγινε η εισβολή έχει πλέον εκκαθαριστεί», είπε ο Γκεράσιμοφ στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε μια συνάντηση που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. «Είναι 1.260 τετραγωνικά χιλιόμετρα, το 99,5%», πρόσθεσε.

Η Ρωσία προσπαθούσε να απωθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις από το Κουρσκ από

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τελ Αβίβ, Ισραήλ: Το σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ αναχαιτίζει πυραύλους κατά τη διάρκεια ιρανικής επίθεσης πάνω από το Τελ Αβίβ. Léo Corrêa/AP

Ήξερες ότι...

Οι ιερείς στην αρχαία Αίγυπτο ξύριζαν όλες τις τρίχες από το σώμα τους, ακόμα και από τα βλέφαρα!

Newsletter

Σήμερα


Σάββατο
21
Ιουνίου
2025
Παγκόσμια ημέρα της Μουσικής

Γιορτάζουν : Κανένας

1734
Στο Μόντρεαλ της Νέας Γαλλίας (στο σημερινό Καναδά), η σκλάβα Μαρί-Ζοζέφ Ανζελίκ απαγχονίζεται, αφού πρώτα βασανίστηκε δημόσια και ομολόγησε την ενοχή της για τον εμπρησμό που κατέστρεψε μεγάλο μέρος της πόλης.
1919
Γενική απεργία στην Γουίνιπεγκ του Καναδά καταστέλεται βιαίως από την αστυνομία, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο απεργών και τον τραυματισμό άλλων δεκαπέντε («Ματωμένο Σάββατο»).
1994
Η ελληνική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δίνει τον πρώτο της αγώνα σε παγκόσμιο κύπελλο και χάνει από την Αργεντινή με 4–0. Τρία γκολ σημειώνει ο Μπατιστούτα και ένα ο Μαραντόνα.