Γερμανία: Διχασμένη η ηγεσία της ΑfD για επιβολή τελωνειακών δασμών των ΗΠΑ

 


Γερμανία: Διχασμένη η ηγεσία της ΑfD για επιβολή τελωνειακών δασμών των ΗΠΑ

Διχασμένη εμφανίστηκε η ηγεσία της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) σχετικά με την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ για την επιβολή επιπλέον δασμών στα εισαγόμενα προϊόντα.

Η Αλίς Βάιντελ δήλωσε ότι οι δασμοί «αποτελούν θεμελιωδώς δηλητήριο για το ελεύθερο εμπόριο», αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί ονομαστικά στον Ντόναλντ Τραμπ, στον οποίο έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει την υποστήριξη και τον θαυμασμό της.

«Το θέμα δεν είναι εάν οι δασμοί είναι δικαιολογημένοι ή

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Tor Vergata, Ιταλία: Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ φτάνει με ελικόπτερο για την αγρυπνία προσευχής της Παγκόσμιας Συνάντησης Νεολαίας στα περίχωρα της Ρώμης. Vatican Pool/Getty Images

Ήξερες ότι...

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, στις πρώτες μέρες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, έκρινε πως τα αεροπλάνα δεν είχαν καμία στρατιωτική αξία, καθώς κανένας πιλότος δεν θα μπορούσε να βλέπει με τον αέρα να τον χτυπάει στα μάτια με 50 χλμ./ ώρα.

Newsletter

Σήμερα


Δευτέρα
4
Αυγούστου
2025

Γιορτάζουν : Μαξιμιλιανός, Ξακουστός, Εξακουστοδιανός, Εξακουστωδιανός, Εξακουστός, Ξακουστή

1789
Καταργείται στη Γαλλία η φεουδαρχία.
1822
Κατάληψη και καταστροφή των χωριών Λάκκων και Θερίσου Κρήτης από το Χασάν Πασά.
1865
Με Β.Δ. ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν που γράφηκε από το Διονύσιο Σολωμό και μελοποιήθηκε από το Νικόλαο Μάντζαρο καθιερώνεται ως εθνικός ύμνος της Ελλάδας.
1914
Α Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Γερμανία εισβάλλει στο Βέλγιο. Ως απάντηση το Ηνωμένο Βασίλειο κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Γερμανίας.
1936
Αρχίζει η περίοδος της δικτατορίας του Ιωάννη Μεταξά