Πέθανε o Κλάιβ Ρέβιλ, η «φωνή» του Αυτοκράτορα Πάλπατιν στο Star Wars

 


Πέθανε o Κλάιβ Ρέβιλ, η «φωνή» του Αυτοκράτορα Πάλπατιν στο Star Wars

Σε ηλικία 94 ετών πέθανε ο Νεοζηλανδός ηθοποιός Κλάιβ Ρέβιλ, γνωστός από τη συμμετοχή του στην ταινία «Star Wars: Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται», μια από τις δημοφιλέστερες της σειράς των διάσημων ταινιών επιστημονικής φαντασίας.

O Ρέβιλ, που πέθανε σε οίκο ευγηρίας στο Λος Άντζελες μετά από μακρά μάχη με την άνοια, θεωρείται ένας από τους πλέον γνωστούς Νεοζηλανδούς ηθοποιούς, με μια καριέρα που διέτρεξε πέντε ολόκληρες δεκαετίες.

Γεννήθηκε το 1930 στο

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πόλη της Γάζας, Γάζα: Παλαιστίνιοι περιμένουν να παραλάβουν τρόφιμα στη συνοικία Ριμάλ, στο κεντρικό τμήμα της Πόλης της Γάζας. Xinhua/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου είναι το Ερμιτάζ, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Οι επισκέπτες θα πρέπει να περπατήσουν 20 χιλιόμετρα, αν θέλουν να περιηγηθούν τις 322 αίθουσες του μουσείου, το οποίο φιλοξενεί 3 εκατομμύρια αριστουργήματα.

Newsletter

Σήμερα


Παρασκευή
1
Αυγούστου
2025

Γιορτάζουν : Ελέσα,Εύκλεος, Ευκλεή, Ευκλέα, Μάρκελος, Σολομονή

1938
Ο Αδόλφος Χίτλερ κηρύσσει την έναρξη των Αγώνων της 11ης Ολυμπιάδας.
1944
Η Άννα Φρανκ κάνει την τελευταία καταχώρηση στο ημερολόγιό της.
1981
Το MTV βγαίνει στον αέρα. Το πρώτο βίντεο κλιπ που μεταδίδει είναι το Video killed the radio star του συγκροτήματος Bungles.