Για τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ οι αγορές αντιδρούν υπερβολικά στους δασμούς

 


Για τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ οι αγορές αντιδρούν υπερβολικά στους δασμούς

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Σκοτ Μπέσεντ δήλωσε σήμερα πως δεν υπάρχει «ανησυχία» μπροστά στην πτώση των χρηματαγορών, υποστηρίζοντας πως η αμερικανική κυβέρνηση στοχεύει σε θετικά αποτελέσματα σε «μεσο-μακροπρόθεσμο επίπεδο».

Εδώ και ημέρες, οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες βυθίζονται μπροστά στην κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου που ξεκίνησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Επικεντρωνόμαστε στην πραγματική οικονομία», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

«Έχοντας εργαστεί στις αγορές για

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πεκίνο, Κίνα: Ανθρωποειδές ρομπότ σερβίρει ποτό σε πελάτη στο καλλιτεχνικό πάρκο της πόλης. VCG/Getty Images

Ήξερες ότι...

Το 1993, οι επιστήμονες εντόπισαν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ηφαιστείων στο βυθό του Νοτίου Ειρηνικού Ωκεανού. Πρόκειται για μια περιοχή ίση σε έκταση με τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκονται 1.133 ηφαιστειακοί κώνοι.

Newsletter

Σήμερα


Τρίτη
12
Αυγούστου
2025
Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

Γιορτάζουν : Κανένας

1323
Υπογράφεται η Συνθήκη του Νέτεμποργκ ανάμεσα στη Σουηδία και τη ρωσική Δημοκρατία του Νόβγκοροντ, που διευθετεί τα μεταξύ τους σύνορα.
1898
Η διοίκηση της Δημοκρατίας της Χαβάης περνά στις ΗΠΑ.
1933
Στην Ελλάδα εγκρίνεται νομοσχέδιο για τη λογοκρισία θεατρικών έργων και κινηματογραφικών ταινιών
1942
Στην Ιαπωνία, ο πρωθυπουργός Τόγιο γλιτώνει από δολοφονική απόπειρα εναντίον του.
1951
Στο Ανατολικό Βερολίνο, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο νέοι διαδηλώνουν υπέρ της ειρήνης και του κομμουνισμού.
1953
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ προκαλεί το θάνατο 476 ατόμων σε Κεφαλλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο.
1964
Η Νότιος Αφρική αποκλείεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο λόγω του (απαρτχάιντ). Ο αποκλεισμός θα λήξει το 1992 με την κατάρρευση του καθεστώτος.
1981
Η ΙΒΜ παρουσιάζει τον πρώτο προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή (PC) στην τιμή των 1.565 δολαρίων.
2004
Παραδίδεται στην κυκλοφορία η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου (Χαρίλαος Τρικούπης), η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα έως τότε στον κόσμο.