Δεν αναμένει σημαντικές εξελίξεις από τη συνάντηση της Γενεύης ο Έρχιουρμαν


Δεν αναμένει σημαντικές εξελίξεις από τη συνάντηση της Γενεύης ο Έρχιουρμαν

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) Τουφάν Έρχιουρμαν δήλωσε ότι δεν έχει μεγάλες προσδοκίες από την επικείμενη συνάντηση στη Γενεύη για το Κυπριακό. «Δεν έχω μεγάλες προσδοκίες από τη Γενεύη. Είναι απλώς ένα βήμα, μια διαδικασία που συνδέει το σήμερα με το αύριο», ανέφερε.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο τ/κ κανάλι «Kanal T», ο κ. Έρχιουρμαν αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Άγκυρα κατόπιν πρόσκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου της

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ρώμη, Ιταλία: Ο νεοεκλεγείς Πάπας Λέων ΙΔ΄, Καρδινάλιος Ρόμπερτ Πρέβοστ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εμφανίζεται στο μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό. Guglielmo Mangiapane/Reuters

Ήξερες ότι...

Μόνο δύο θηλυκά θηλαστικά έχουν παρθενικό υμένα: οι άνθρωποι και τα άλογα.

Σήμερα


Παρασκευή
9
Μαΐου
2025

Γιορτάζουν : Χριστόφορος, Χριστοφόρης, Φόρης, Χριστόφης, Χριστοφία, Χριστοφίνα, Ησαΐας

1936
Μετά τη μεγάλη απεργία των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη οι αστυνομικές δυνάμεις και ο στρατός αναλαμβάνουν μια επιχείρηση καταστολής που οδηγεί σε λουτρό αίματος. 10 νεκροί έπεσαν εκείνο το απόγευμα. Το βράδυ ο λαός είναι η μόνη εξουσία στην πόλη (σύμφωνα με μαρτυρίες ιστορικών) και ο μεγάλος ποιητής Γιάννης Ρίτσος γράφει ένα από τα καλύτερα ποιήματά του, τον «Επιτάφιο».
1945
Πρώτη μέρα ειρήνης μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, η 9η Μάη ανακηρύσσεται ως ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης.
1994
Ο Νέλσον Μαντέλα ανακηρύσσεται ως ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής.
1998
Η Ισραηλινή τρανσέξουαλ Ντάνα Ιντερνάσιοναλ κερδίζει το πρώτο βραβείο στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy