Ισημερινός: Πέντε κρατούμενοι εντοπίστηκαν νεκροί σε φυλακή της Γουαγιακίλ


Ισημερινός: Πέντε κρατούμενοι εντοπίστηκαν νεκροί σε φυλακή της Γουαγιακίλ

Πέντε έγκλειστοι βρέθηκαν νεκροί χθες Παρασκευή στη μεγαλύτερη φυλακή του Ισημερινού, στη Γουαγιακίλ (νοτιοδυτικά), ανακοίνωσε η υπηρεσία σωφρονιστικών καταστημάτων (SNAI) της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Κατά τη διάρκεια ελέγχων στη φυλακή Γουάγιας αρ. 1, η οποία μετατρέπεται συχνά σε θέατρο αιματηρών εξεγέρσεων και συγκρούσεων, «βρέθηκαν τα άψυχα σώματα πέντε φυλακισμένων» χθες, ανέφερε η SNAI.

Διευκρίνισε ότι όπως προβλέπει η διαδικασία, «άρχισε να διενεργείται έρευνα» και πως βρίσκονταν σε εξέλιξη «νεκροψίες-νεκροτομές»

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Καν Γιούνις, Γάζα: Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν λάβει θέσεις στο Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο στην Καν Γιούνις. Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι μαχητές της Χαμάς επιχειρούσαν μέσα από σήραγγα κάτω από το νοσοκομείο. Μια ομάδα αξιωματικών της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η κυβέρνηση της χώρας εκδίδει «σαφώς παράνομες» διαταγές που δεν πρέπει να υπακούονται, ανακοινώνοντας ότι δεν θα συμμετάσχουν πλέον σε επιχειρήσεις μάχης στη Γάζα. Ohad Zwigenberg/AP

Ήξερες ότι...

Στη Βίβλο αναφέρονται 49 διαφορετικά φαγητά, το αλάτι περισσότερες από 30 φορές, ενώ τα αμύγδαλα και τα φιστίκια είναι οι μόνοι «βιβλικοί» ξηροί καρποί.

Newsletter

Σήμερα


Δευτέρα
16
Ιουνίου
2025

Γιορτάζουν : Κανένας

1487
Λαμβάνει χώρα η Μάχη του Στόουκ Φιλντ, σφραγίζοντας έτσι το τέλος του Πολέμου των Ρόδων, του εμφυλίου πολέμου που ξέσπασε στην Αγγλία στα μέσα του 15ου αιώνα ανάμεσα στον Οίκο των Λάνκαστερ και των Οίκο της Υόρκης για τη διαδοχή του θρόνου. Την ονομασία του ο πόλεμος την πήρε από το ρόδο, που ήταν σύμβολο στα οικόσημα και των δύο Οίκων.
1920
Ιδρύεται το Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη.
1961
Ο Ρώσος χορευτής Ρούντολφ Νουρέγιεφ ζητά πολιτικό άσυλο στη Γαλλία.