Η Ε.Ε θα απαντήσει, αν χρειαστεί, στο σχέδιο κυρώσεων του Τραμπ

 


Η Ε.Ε θα απαντήσει, αν χρειαστεί, στο σχέδιο κυρώσεων του Τραμπ

Ένας εμπορικός πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαντήσει μετά την ανακοίνωση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πως η κυβέρνησή του θα ανακοινώσει σύντομα δασμούς 25% σε εισαγωγές από την ΕΕ, δήλωσε η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Σοφί Πριμά, ενώ οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχωρούν σήμερα σημαντικά.

«Αν πρέπει να απαντήσουμε, θα απαντήσουμε», δήλωσε σήμερα η Πριμά στον τηλεοπτικό σταθμό BFM TV.

Η ίδια

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Tor Vergata, Ιταλία: Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ φτάνει με ελικόπτερο για την αγρυπνία προσευχής της Παγκόσμιας Συνάντησης Νεολαίας στα περίχωρα της Ρώμης. Vatican Pool/Getty Images

Ήξερες ότι...

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, στις πρώτες μέρες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, έκρινε πως τα αεροπλάνα δεν είχαν καμία στρατιωτική αξία, καθώς κανένας πιλότος δεν θα μπορούσε να βλέπει με τον αέρα να τον χτυπάει στα μάτια με 50 χλμ./ ώρα.

Newsletter

Σήμερα


Δευτέρα
4
Αυγούστου
2025

Γιορτάζουν : Μαξιμιλιανός, Ξακουστός, Εξακουστοδιανός, Εξακουστωδιανός, Εξακουστός, Ξακουστή

1789
Καταργείται στη Γαλλία η φεουδαρχία.
1822
Κατάληψη και καταστροφή των χωριών Λάκκων και Θερίσου Κρήτης από το Χασάν Πασά.
1865
Με Β.Δ. ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν που γράφηκε από το Διονύσιο Σολωμό και μελοποιήθηκε από το Νικόλαο Μάντζαρο καθιερώνεται ως εθνικός ύμνος της Ελλάδας.
1914
Α Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Γερμανία εισβάλλει στο Βέλγιο. Ως απάντηση το Ηνωμένο Βασίλειο κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Γερμανίας.
1936
Αρχίζει η περίοδος της δικτατορίας του Ιωάννη Μεταξά