Με τον Αρχιεπίσκοπο Αρμενίων Κύπρου συναντήθηκε ο Πρόεδρος

 


Με τον Αρχιεπίσκοπο Αρμενίων Κύπρου συναντήθηκε ο Πρόεδρος

Παίρνουμε μαθήματα αγωνιστικότητας του αρμενικού λαού μέσα από την Ιστορία του, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη συνάντηση του σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Αρχιεπίσκοπο Αρμενίων Κύπρου Κομιτάς Οχανιάν, ο οποίος συνοδευόταν από τον Εκπρόσωπο των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Βαρτκές Μαχτεσιάν.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αρμενίων Κύπρου, μεταξύ άλλων, εξέφρασε τις ευχαριστίες για την επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας με την ευκαιρία

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Tor Vergata, Ιταλία: Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ φτάνει με ελικόπτερο για την αγρυπνία προσευχής της Παγκόσμιας Συνάντησης Νεολαίας στα περίχωρα της Ρώμης. Vatican Pool/Getty Images

Ήξερες ότι...

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, στις πρώτες μέρες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, έκρινε πως τα αεροπλάνα δεν είχαν καμία στρατιωτική αξία, καθώς κανένας πιλότος δεν θα μπορούσε να βλέπει με τον αέρα να τον χτυπάει στα μάτια με 50 χλμ./ ώρα.

Newsletter

Σήμερα


Δευτέρα
4
Αυγούστου
2025

Γιορτάζουν : Μαξιμιλιανός, Ξακουστός, Εξακουστοδιανός, Εξακουστωδιανός, Εξακουστός, Ξακουστή

1789
Καταργείται στη Γαλλία η φεουδαρχία.
1822
Κατάληψη και καταστροφή των χωριών Λάκκων και Θερίσου Κρήτης από το Χασάν Πασά.
1865
Με Β.Δ. ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν που γράφηκε από το Διονύσιο Σολωμό και μελοποιήθηκε από το Νικόλαο Μάντζαρο καθιερώνεται ως εθνικός ύμνος της Ελλάδας.
1914
Α Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Γερμανία εισβάλλει στο Βέλγιο. Ως απάντηση το Ηνωμένο Βασίλειο κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Γερμανίας.
1936
Αρχίζει η περίοδος της δικτατορίας του Ιωάννη Μεταξά