Στις ΗΠΑ τη Δευτέρα ο Μακρόν για Ουκρανικό και δασμούς

 


Στις ΗΠΑ τη Δευτέρα ο Μακρόν για Ουκρανικό και δασμούς

Με τις ΗΠΑ να διαπραγματεύονται πλέον απευθείας με τη Ρωσία, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επισκέπτεται τη Δευτέρα την Ουάσιγκτον με βασικό στόχο να διαπιστώσει αν και κατά πόσο ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, εξακολουθεί να βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με την Ευρώπη ως προς το Ουκρανικό. Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων θα βρεθούν και τα οικονομικά ζητήματα και ειδικότερα το ζήτημα των δασμών.

Ως προς το Ουκρανικό, λίγο πριν

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πεκίνο, Κίνα: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Σι Τζινπίνγκ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Σαχμπάζ Σαρίφ και οι επικεφαλής άλλων ξένων αντιπροσωπειών φτάνουν για να παρακολουθήσουν στρατιωτική παρέλαση στην Πλατεία Τιενανμέν. Alexander Kazakov/Sputnik/Kremlin pool/EPA

Ήξερες ότι...

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι παραιτήθηκε από το Αμερικανικό Ναυτικό, μετά τη βύθιση του πλοίου που κυβερνούσε, από εμβολισμό εχθρικού σκάφους, στις 2 Αυγούστου του 1943.

Newsletter

Σήμερα


Πέμπτη
4
Σεπτεμβρίου
2025

Γιορτάζουν : Ερμιόνη, Ερμίνα, Μωυσής,Ροζαλία, Ρόζυ, Ρόζα, Ωκεανός

1618
Από κατολισθήσεις στην Ελβετία, σκοτώνονται 1.500 άτομα.
1781
Ιδρύεται το Λος Άντζελες από 44 Ισπανούς εποίκους.
1947
Κατά τη διάρκεια του ελληνικού εμφυλίου πολέμου οι ηγέτες του Λαϊκού Κόμματος, Κωνσταντίνος Τσαλδάρης και των Φιλελεύθερων, Κωνσταντίνος Σοφούλης, συναντώνται στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα, και αποφασίζουν το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με πρωθυπουργό το δεύτερο.
1998
Ιδρύεται η Google από τους Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, φοιτητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ στις ΗΠΑ.