Συναγερμός για αύξηση σεξουαλικών νοσημάτων στην Κύπρο - Τι αναφέρει έκθεση

 


Συναγερμός για αύξηση σεξουαλικών νοσημάτων στην Κύπρο - Τι αναφέρει έκθεση

Σημαντική αύξηση καταγράφηκε το 2023 στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα στην Ευρώπη σε σύγκριση με το 2022, σύμφωνα με την ετήσια επιδημιολογική έκθεση για το 2023 από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.

Η γονόρροια παρουσίασε αύξηση 31% σε σχέση με το 2022 και πάνω από 300% σε σύγκριση με το 2014, με σχεδόν 100.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Η αύξηση αφορά όλες τις ηλικιακές ομάδες και πληθυσμιακές κατηγορίες, με υψηλότερα ποσοστά

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λάτσιο, Ιταλία: Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ επισκέπτεται το Αστεροσκοπείο του Βατικανού στο Καστέλ Γκαντολφό, με αφορμή την επέτειο της προσελήνωσης του 1969. Vatican Media Handout/EPA

Ήξερες ότι...

Το νομικό καθεστώς για τη γυναίκα, στην Ελλάδα, προσδιοριζόταν έως το 1975 από τον Αστικό Κώδικα του 1940 (έργο του Μεταξά). Εκεί καθοριζόταν ότι «ο άνδρας είναι η κεφαλή της οικογένειας» και ότι «επί διαφωνίας, υπερισχύει η γνώμη του ανδρός».

Newsletter

Σήμερα


Δευτέρα
21
Ιουλίου
2025

Γιορτάζουν : Κανένας

356 π.Χ.
Ο Ηρόστρατος βάζει φωτιά στο Ναό της Αρτέμιδας στην Έφεσο, ο οποίος ήταν ένα από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου.
1957
Ο Τσε Γκεβάρα γίνεται Κομμαντάντε του Επαναστατικού Στρατού της Κούβας.
1969
Οι Neil Armstrong (Νηλ Άρμστρονγκ) και Buzz Aldrin (Όλντριν) πατούν πρώτοι στη Σελήνη με την αποστολή Απόλλων 11.
2007
Η αγγλική έκδοση του Χάρι Πότερ με τίτλο Harry Potter and the Deathly Hallows κυκλοφορεί σε όλον τον κόσμο.